L'Aliança d'Anglès recupera l'estrella amb la il·lusió d'un projecte familiar renovat

El xef Àlex Carrera es va incorporar al projecte ara fa dos anys

El restaurant l'Aliança d'Anglès (Selva) ha recuperat l'estrella Michelin sis anys després però amb un projecte familiar renovat amb la incorporació del cuiner Àlex Carrera com a cap de cuina.

La cap de sala, Cristina Feliu, ha assegurat que aconseguir aquesta estrella els fa una "especial il·lusió", ja que segueix el legat del seu pare, que va morir el 2013. Aquesta pèrdua va provocar el tancament del restaurant i la pèrdua de l'estrella Michelin.

Un any després, Feliu va reobrir el local amb la seva germana i el seu oncle i no va ser fins el 2019 que Carrera es va incorporar a la cuina de l'Aliança. La recuperació de l'estrella Michelin ja ha generat un allau de trucades al restaurant per aconseguir una taula.

Feliu ha assegurat que rebre aquesta estrella ha estat "una sorpresa", ja que no sospitaven rebre la distinció. De fet, la cap de sala ha afirmat que el diumenge a la nit no preveien fer "res especial" per seguir la gala de la guia Michelin d'aquest 2021. "Jo volia anar a ballar i l'Àlex al gimnàs, com cada dilluns", ha explicat Feliu. No va ser fins el dilluns al matí que van començar a sospitar que podrien rebre alguna distinció per "diverses pistes" que els van enviar alguns coneguts.

Per això van acabar organitzant "un sopar improvisat" amb la família per menjar "pa amb tomàquet" mentre seguien la gala. Quan van sentir que els donaven una estrella Michelin, la sorpresa va ser màxima i l'allau de felicitacions no es va fer esperar.

Un negoci familiar

L'Aliança d'Anglès té una llarga tradició familiar. El 1953 els avis de la Cristina van encarregar-se del cafè del que aleshores era el Sindicato Alianza Agrícola al poble d'Anglès. Els seus fills, Lluís i Josep Maria Feliu, es van afegir al negoci i finalment van optar per obrir un restaurant en una sala annexa. Finalment la família va optar per tancar el cafè i traslladar el restaurant a la sala principal. Poc a poc el negoci va agafar embranzida fins que el 2008 els va portar a guanyar la primera estrella Michelin.

El 2013 es va morir el pare de la Cristina i amb la seva mort es va tancar el negoci i va suposar la pèrdua del reconeixement a la guia Michelin. Un any després, les dues filles de Lluís Feliu i el seu germà van decidir reobrir el restaurant per seguir la tradició familiar.

Per conèixer a fons el funcionament d'un restaurant d'alta gastronomia, la Cristina  va visitar el Celler de Can Roca. Allà va conèixer Àlex Carrera, on hi treballava com a cap de partida dels entrants. Ell va ser l'encarregat de formar-la a l'hora de veure la logística de la cuina. "Allà va sorgir l'amor", ha explicat Carrera i la relació entre la cap de sala i el cuiner va comportar la seva incorporació a la cuina de l'Aliança.

Una cuina basada en el producte de qualitat

Carrera ha detallat que amb la seva incorporació de l'Aliança ha volgut renovar el projecte que va iniciar Lluís i Josep Maria Feliu. Carrera ha destacat que la cuina es basa "en el producte de proximitat i de qualitat". Per això tenen "vegetals de Tortellà (Garrotxa)". També aposten per petits productors de carn per garantir-ne la qualitat.

Reserves des de primera hora

El reconeixement de la Guia Michelin ja ha despertat l'interès de molts curiosos. Per això des de primera hora del matí el restaurant no ha parat de rebre trucades i correus electrònics per reservar una taula. "No donem l'abast", ha reconegut Feliu.