Comença a Girona el càsting de 500 figurants pel rodatge de la continuació de 'La catedral del mar'

Netflix estrenarà la segona temporada l'any vinent

Els càstings per trobar 500 figurants per a participar en el rodatge d'una producció cinematogràfica a Girona i altres poblacions de la província com ara Peratallada i Canet d'Adri han començat avui a la Casa de Cultura de Girona.

La participació serà per a la continuació de "La catedral del mar" i que portarà per títol "Els hereus de la terra", sèrie ambientada a l'Edat Mitjana de vuit capítols coproduïda per Diagonal TV i que es rodarà durant el mes vinent i el gener de 2021 que estrenarà la plataforma Netflix al llarg de l'any.

El càsting serà els dies 9, 10 i 11 de desembre a la Casa de Cultura 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 20:00h i cal demanar cita prèvia. La participació al rodatge és remunerada.

El càsting cerca dones i homes entre 25 i 65 anys, amb cabells llargs o semi-llargs. Els homes cal que portin barba o bé que estiguin disposats a deixar-se-la créixer pel rodatge. No s'accepten cabells tenyits, rapats o amb talls moderns, com també dur tattoos o piercings.

També s'accepten persones d'origen marroquí, africà, jueus o dels països de l'Est.

La sèrie compta amb actors com Yon González, Elena Rivera, Rodolfo Sancho, Michelle Jenner, Maria Rodríguez o Pere Arquillué al repartiment. També hi apareixeran Manel Sans, Mercedes León, Bruna Cusí i Natàlia Sánchez, entre altres intèrprets.

Els interessats han de disposar de papers en regla per a treballar, ja que es dóna d’alta a la seguretat social. La feina es remunerada. Els participants al càsting poden seguir a Facebook i Instagram de l'empresa de càsting on es comunicarà més informació al respecte de la producció.

"Experiència divertida i ben pagada"

Entre els qui han omplert el formulari i s'han presentat al càsting hi havia en Sergi González. Porta barba i els cabells mig llargs. "Ja m'han dit que no me'ls talli", explica a la sortida. "He decidit presentar-me al càsting per curiositat i també perquè és una experiència divertida; no ho faig pels diners, però ja vaig fer d'extra a 'Joc de Trons' i em va agradar", ha dit.

"M'han explicat que es tracta d'una sèrie de l'edat mitjana, i que buscaven gent que no tingués tatuatges ni pírcings; i com que no en porto i tinc una aparença molt normal, he vingut", diu una jove de Figueres, Azucena Moya. Ella s'ha assabentat del càsting a través d'un amic i ha demanat cita prèvia. "Està ben pagat, és una feina d'un o dos dies, i serà una experiència divertida", hi afegeix.

"Amb el coronavirus, de les tres feines que feia, només m'ha quedat aquesta", ha explicat una altra participant, l'Imma Fornells. "He pogut anar treballant fent de figurant, i per això he vingut", ha dit.

A tots aquells que són de fora de Girona, l'empresa que fa el càsting els ha donat cita prèvia per avui o demà. I per divendres, arran del confinament municipal, s'han reservat les hores per als qui viuen a la ciutat.

En les properes setmanes, es posaran en contacte amb tots aquells a qui s'hagi escollit per fer d'extres i donar-los les instruccions per quan el rodatge de la sèrie 'Els hereus de la terra' es traslladi a terres gironines. Dirigida per Jordi Frades, la sèrie basada en la novel·la d'Ildefonso Falcones tindrà vuit capítols.

Ambientada a la Barcelona de la baixa edat mitjana (en concret, al 1387) la sèrie explica la història d'un jove, Hugo Llor, que somia convertir-se en constructor de vaixells. La seva vida no serà fàcil, però comptarà amb el suport d'un ancià molt respectat, Arnau Estanyol. La sèrie gira al voltant de la vida d'ells dos.