La Fageda d'en Jordà rep una afluència moderada de visitants durant la Puríssima

L'Ajuntament de Santa Pau celebra que "no s'hagi massificat"

La Fageda d'en Jordà a Santa Pau (Garrotxa) tanca el pont de la Puríssima amb una bona afluència de visitants, segons ha explicat l'alcalde de Santa Pau, Josep Companys. Tot i que s'han omplert els dos aparcaments disponibles tant dilluns com dimarts i molts conductors han acabat deixant el cotxe en urbanitzacions properes a l'espai natural, Companys explica que "per sort" el nombre de visitants no ha estat "res fora de control".

En aquest sentit, el batlle posa en valor les mesures restrictives com l'aforament limitat en els aparcaments i les constants crides a no massificar l'espai. Companys espera que la pandèmia serveixi per esponjar més el nombre de persones que els visiten i que no es formin grans aglomeracions.

De fet, el batlle recalca que aquest dimarts sí que s'ha notat un punt fort de persones però "s'ha aconseguit que fos mesurat". "És el que esperem, que es pugui regular l'accés tal i com s'està fent i que així sigui durant tot l'any", remarca Companys. I és que el tercer cap de setmana d'octubre des de Territori es va optar per limitar l'aforament dels aparcaments i evitar així que es produïssin imatges com les que es van registrar a la carretera del Montseny, amb desenes de cotxes aparcats als vorals i una gran concentració de persones.

Company demana "prudència" i intentar desestacionalitzar la Fageda d'en Jordà per tal de poder oferir, sobretot, una millor qualitat de la visita als passejants. "La gent ve aquí per trobar-se tranquil·litat i calma i es troben amb més tensió i més gent jo crec que no és agradable", remarca l'alcalde. Per això, espera que un cop passi la pandèmia es pugui mantenir "l'equilibri necessari" per tal d'evitar la massificació dels espais naturals.