L’Espai Gironès col·laborarà en una nova teràpia de l’IDIBGI contra els efectes de la covid-19

Ha endegat una acció solidària durant la campanya de Nadal

El centre comercial Espai Gironès de Salt col·laborarà amb la campanya de Nadal, que comença aquest divendres, amb la lluita contra la covid-19.

Concretament es farà una donació al projecte de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) per desenvolupar una nova teràpia per evitar l’accés del virus als pulmons. El projecte és del grup de replicació cromosòmica encapçalat pel doctor Jordi Frigola. Per cada targeta regal de 30 euros o més que es compri a l’Espai Gironès, el centre comercial en regalarà una de 10 euros i anirà sumant, per cada compra, 5 euros a aquesta iniciativa de recerca.  Les targetes regal no caduquen fins el desembre de 2021. El repte és fer una donació de 10.000 euros.

L’investigador i responsable del grup, Jordi Frigola, ha destacat que “la pandèmia està imposant nous reptes sense precedents en la història més propera. Aquesta nova realitat manifesta novament la importància de la recerca d'avui per poder afrontar els reptes del demà. Davant de situacions extremes, calen múltiples solucions que actuïn de manera cooperativa i sinèrgica. Exemples de cooperació, com el de l'Espai Gironès i l'IDIBGI, són més necessaris que mai. Per això, des de l'IDIBGI agraïm enormement a l'Espai Gironès la seva aposta de futur en nosaltres, i animem a altres empreses a seguir sumant. Al final, apostar per la ciència és una inversió segura, tots hi sortim guanyant”.

Per la seva banda el gerent de l'Espai Gironès, Pau Jordà, ha destaca que estan "molt contents d’engegar per desè any la campanya solidària de Nadal. Per nosaltres és un honor poder ajudar en la investigació a una entitat de referencia de les comarques gironines com es l’IDIBGI. Aquest any, a més, agreujat amb la pandèmia, ha estat especialment important poder contribuir en la investigació sobre la Covid-19 i, concretament, per evitar la seva afectació als pulmons. Esperem i desitgem que gràcies a la solidaritat gironina, aquesta campanya de Nadal sigui un èxit com ho han estat les anteriors”, ha remarcat el gerent de l’Espai Gironès, Pau Jordà.