Albert Ballesta anuncia que també es presenta a les primàries per encapçalar JxCat a Girona

Marta Madrenas i Gemma Geis també són candidates

Albert Ballesta ha anunciat avui que també es presentarà al procés de primàries per encapçalar la llista de Junts per Catalunya (JxCat) a les comarques gironines a les eleccions del 14-F i s'enfrontarà a Marta Madrenas i Gemma Geis que van postular-se dilluns.

Segons ha anunciat a través del seu perfil de Twitter, es presenta per "aconseguir la independència, gestionar bé l’autogovern, potenciar l’economia de les comarques gironines i reduir-ne les desigualtats. Ho vull fer, escoltant als ciutadans, amb compromís, esforç i dedicació".

El qui va ser alcalde de Girona en el lloc de Carles Puigdemont va generar polèmica i controvèrsia des del primer dia, el 19 de gener de 2016. El fet que ocupés el lloc 19è en la llista electoral de CiU i resultés escollit per a substituir Puigdemont va aixecar ampolles entre les files del partit i també per part de la ciutadania. Seguidament, el batlle va oblidar-se de jurar el càrrec realitzant un error de forma i fou necessari repetir l'acte d'investidura.

La següent polèmica va arribar quan el 26 de gener d'aquell mateix any la ciutat va aprovar deixar de donar suport a la Fundació Princesa de Girona fins que no realitzes un canvi de nom però, Ballesta, va anunciar que no faria cas a la moció aprovada en el Ple i seguiria mantenint el seu suport a l'entitat.

Ballesta també va situar-se en l'ull de l'huracà quan va decidir incrementar el seu salari fins als 75.000 euros, acció que va comptar amb el rebuig frontal de tota la oposició que hi va votar en contra. Finalment va acordar amb PP i C's una rebaixa de salari fins als 72.000 euros per tal de tirar endavant amb el nou cartipàs municipal però, en el darrer moment, C's es va fer enrere i li van negar el suport necessari.

Les darreres declaracions de l'aleshores alcalde de Girona van arribar el 26 de febrer, quan va dir que no pensava dimitir. La seva renuncia però va arribar el 8 de març quan no va poder aguantar més la pressió i va cedir el testimoni a Marta Madrenas, que va esdevenir la nova alcaldessa de la ciutat.