Madrenas es presenta a les primàries per encapçalar JxCat a Girona i competirà amb Geis

L'alcaldessa i diputada al Parlament va anar de número 3 a les últimes eleccions del 2017

L'alcaldessa de Girona i diputada al Parlament, Marta Madrenas, es presenta a les primàries per encapçalar la llista de Junts per Catalunya (JxCat) a les comarques gironines a les eleccions del 14-F.

Segons ha confirmat aquest diari, Madrenas ha decidit fer el pas i, per tant, competirà amb Gemma Geis (que avui també ha anunciat que opta a liderar la llista del partit a la demarcació).

Marta Madrenas, que és alcaldessa de Girona d'ençà del 2016, va anar de número 3 a la llista de JxCat a les últimes eleccions al Parlament, celebrades el 21 de desembre del 2017. Ho va fer per darrere de Geis, que encapçalava la llista, i de l'exconseller de Cultura, Lluís Puig.

La seva contrincant

La diputada i portaveu de Junts per Catalunya (JxCat) al Parlament, Gemma Geis, ha decidit presentar-se a les primàries per encapçalar la llista per Girona a les eleccions del 14-F. Geis, que ho ha fet públic a través de les xarxes socials, assegura que fa el pas per les comarques gironines, per la situació de pandèmia que viu el país i per "reprendre el camí cap a la independència".

La diputada referma la seva "lleialtat" amb l'expresident Carles Puigdemont i es compromet a dedicar "el 100%" del seu temps a la demarcació, treballant "amb empatia, capacitat d'autocrítica, rigorositat i transparència". A més, en una entrada a twitter, subratlla que la decisió de presentar-se a les primàries també obeeix a "fer equip amb Laura Borràs".

"Em comprometo a dedicar el 100% del meu temps a les comarques gironines, i a treballar amb empatia, capacitat d'autocrítica i escoltar tothom amb rigorositat i transparència", afirma la diputada en un vídeo penjat a les xarxes. "Espero contribuir a aixecar les comarques gironines després de la covid-19, a lluitar contra la pandèmia i a reprendre el camí cap a la independència del nostre país", assegura.