Més de 5.000 persones a la manifestació independentista de Girona

Els organitzadors han decidit convocar la mobilització al migdia perquè tots els gironins puguin anar a la gran manifestació a Barcelona

Tradicionalment la manifestació independentista convocada amb motiu de la Diada a Girona sempre havia estat a la tarda, però tenint en compte la crida massiva a la mobilització d'aquest any a Barcelona, han decidit canviar l'horari i fer-la al migdia. L'objectiu ha estat que tots els gironins poguessin participar a la manifestació de Girona i també a la de Barcelona.

La manifestació, amb més de 5.000 persones, s'ha convertit en una de les més multitudinàries dels darrers 11 de setembre. Ha començat a la plaça del Vi i ha fet un recorregut pel carrer Nou, l'avinguda Jaume I, la plaça Independència i el carrer Santa Clara fins acabar, de nou, a la plaça del Vi on representants de la CUP i Arran -refundació dels Maulets- han llegit dos manifestos.

Durant el recorregut, el lema més corejat ha estat 'in, inde, independència'. Moltes famílies amb nens engalanats amb estelades i senyeres han fet el recorregut enmig d'un ambient molt festiu. En el manifestos, han criticat l'ofensiva de l'estat espanyol contra Catalunya i el fet que l'Estat estigui utilitzant l'excusa de la crisi per "recentralitzar-se" i atacar Catalunya.