La Federació d'Empresaris de Salt demana reunir-se amb l'alcalde per tractar la crisi derivada de la covid-19

Asseguren que "la situació és greu" i creuen "no poder-la suportar gaire més"

La Federació d'Empresaris de Salt ha enviat una carta a l'alcalde del municipi, Jordi Viñas, reclamant una trobada "urgent" per tal de tractar sobre les conseqüències derivades de la covid-19 i exposant una sèrie de demandes per tal d'ajudar-los a tirar endavant.

En aquest sentit reclamen poder quedar exempts de totes les taxes municipals d'aquest exercici 2020 com s'ha aplicat en altres capitals catalanes. D'altra banda, també voldrien una ajuda directe als autònoms més afectats per pandèmia, aportant una injecció de líquid per afrontar les despeses com ara l'IBI, la taxa d'escombraries o d'altres.

En un altre ordre de les coses l'entitat pregunta al batlle on han anat a parar els 200.000 euros que des del consistori es van prometre destinar a ajudes en la primera onada de la crisi sanitària, com també, els 127.000 euros que s'han quedat en romanent de tresoreria que havien de ser per la Festa Major que es va anul·lar.

A nivell propositiu la Federació suggereix col·laboracions entre el consistori, el comerç i l'hostaleria, "com per exemple repartir bons de 20 euros als ciutadans per poder consumir o gastar a la ciutat, com han fet alguns municipis veïns" com ara el de Cassà de la Selva.

La Federació assenyala la urgència de les seves peticions ja que qualifiquen la situació de "greu" i que creuen "no poder-la suportar gaire més".