20 multats per orinar al carrer durant les Festes del Tura

Els Mossos d'Esquadra també han multat 20 persones per vendre drogues al carrer i han registrat dues bretolades

La regidora de Festes ha explicat que des de divendres passat, el dia que van començar les festes d'Olot, els agents han registrat quatre baralles, dues bretolades a senyals públiques i han multat amb una sanció de 100 euros a 20 persones que orinaven a la via pública i 20 persones més que venien droga al carrer.

A més, unes quatre persones han estat ateses pels Serveis d'Emergències Mèdiques perquè es trobaven en un estat de coma etílic. Roca ha ressaltat que no s'ha produït cap robatori, tots els controls d'alcoholèmia fets pels Mossos han donat negatiu i tampoc s'ha detingut ningú per venda d'alcohol a menors.

Roca ha destacat que es tracta de "xifres mínimes" perquè durant aquests dies han passat milers de persones per la ciutat. "Segurament els cossos policials dirien que s'ha de reduir però des del consistori creiem que la campanya especial de seguretat i neteja està funcionant i els agents de paisà són una bona solució per acabar amb totes aquestes actituds incíviques", ha destacat la regidora. Roca ha destacat que l'objectiu d'aquesta campanya especial és millorar "el civisme a la ciutat" i evitar que aquesta mena d'actituds "disminueixin i no vagin a més", ha assenyalat. "L'any passat el nombre d'incidents va ser molt baix i esperem reduir la xifra aquest any", ha conclòs Roca.

Les Festes del Tura, declarades com a Festa Tradicional d'Interès Nacional, van començar aquest passat divendres, duren cinc cies i compten amb un total de 140 activitats. Aquest any, el consistori va decidir aplicar una campanya de seguretat i neteja viària especial per prevenir, evitar i sancionar aquelles actituds que vulnerin les ordenances municipals relacionades amb el civisme. Diversos agents de paisà dels Mossos d'Esquadra participen en aquest dispositiu i passegen per les zones més freqüentades. A més, s'han instal·lat quinze lavabos més a la zona on es farà la Turinada -una cercavila nocturna amb música en directe- molt concorreguda.