Girona inaugura un circuit de cal·listènia que complementa el parc de salut de la Devesa

Respon a la petició de diversos joves que practiquen aquesta modalitat

L'Ajuntament de Girona ha inaugurat avui el circuit de cal·listènia del parc de la Devesa, situat concretament al sector del camp de Mart. La cal·listènia 'street workout' (entrenament al carrer) es defineix com un conjunt d'exercicis que se centren en la utilització del propi pes corporal, barrejant moviments de tensió, dinàmics i explosius i introduint acrobàcies en la modalitat de l'estil lliure.

“És el primer espai esportiu d'aquestes característiques de la ciutat; la seva instal·lació respon a la petició formulada per joves de Girona que practiquen aquesta especialitat i permetrà ampliar i diversificar les possibilitat de fer activitat física a l'aire lliure”, ha dit el regidor d'Esports, Àdam Bertran.

Concretament a la Devesa hi ha instal·lat un banc d'abdominals (per treballar el pit, els tríceps i els deltoides); barres paral·leles triples (per treballar les espatlles, els tríceps i els avantbraços); triple barra de flexions (per exercitar la musculatura extensora del tren superior com els pectorals, el deltoides anterior i el tríceps, i la part anterior de l'espatlla); barres paral·leles (per reforçar les espatlles, els tríceps i els avantbraços), bastons d'equilibri i el conjunt que permet fer els entrenaments. A més, dos dels elements són inclusius. Per exemple, les barres paral·leles inclinades s'han dissenyat especialment per a persones amb mobilitat reduïda.

El cartell informatiu del parc especifica les normes d'ús i a través de la lectura d'un codi QR es poden descobrir els diferents elements que disposa el parc, així com saber quins grups musculars es poden treballar amb cadascun dels elements i visualitzar una sèrie de vídeos d'entrenament de rutines per nivells.

Adequar l'espai i instal·lar-hi els elements del parc de cal·listènia ha suposat una inversió de 17.830,85 euros.

Aquest equipament complementarà el parc de salut, que es va instal·lar el maig de 2019 també al camp de Mart i que va ser una de les peticions de l'Associació de Veïns de la Devesa a través dels pressupostos participats. En els propers mesos, l'Ajuntament preveu ampliar els espais esportius a la Devesa, amb altres elements de pràctica fisicoesportiva, com un circuit esportiu (per a les persones que van a córrer i caminar) o la instal·lació d'un búlder d'escalada (del qual se n'està estudiant la ubicació).

Enllumenat i mobiliari urbà

"Des del govern de Girona estem impulsant i desencallant els projectes vinculats al parc de la Devesa", ha afirmat el vicealcalde de Girona, Quim Ayats. El vicealcalde ha subratlla que "és necessari protegir, dinamitzar i connectar els espais naturals de la ciutat i l'àrea urbana", i ha posat com a exemples el parc de les Pedreres, les hortes de Santa Eugènia, la vall de Sant Daniel o el bosc terapèutic de Palau-sacosta.

Ayats ha recordat que l'Ajuntament de Girona "posarà en marxa en breu el projecte de renovació de l'enllumenat del parc de la Devesa, i seguirà amb les tasques de millora en el mobiliari urbà, com són els bancs, la retirada de cablejat obsolet i els treballs de pintura i manteniment". Pròximament també s'adequarà un espai d'esbarjo per a gossos.