Antònia Font, Montserrat Caballé i Fanfarlo passaran per l'Auditori de Girona

Es redueix lleugerament el nombre de concerts però s'amplia en gairebé 6.000 les localitats disponibles

Aquesta és una programació que, malgrat el context de crisi, ha buscat mantenir la qualitat de les propostes, segons han explicat els seus responsables durant la presentació que s'ha fet aquest divendres. Del total de concerts programats, 15 són de música clàssica, 16 de música moderna i 2 són espectacles familiars.

A nivell de música clàssica, destaca l'actuació de Les Arts Florissants amb un concert centrat en el llibre IV de Madrigals de Monteverdi, el concert que oferirà Montserrat Caballé acompanyada de la seva filla, així com un concert de corts d'òpera amb l'Orquestra i Cors de Gran Teatre del Liceu amb Josep Pons al capdavant i es recupera el concert Messies Participatiu amb els cors de la ciutat de Girona i el mestre Andrea Marcon.

Pel que fa a la programació de música moderna, s'ha apostat per atraure nou públic amb una oferta molta variada d'estils. Així, es comptarà amb l'actuació de formacions d'àmbit estatal, com ara Marlango o el cantautor Ismael Serrano, juntament amb artistes catalans de llarga trajectòria, com és Jaume Sisa amb l'espectacle 'Qualsevol nit pot sortir el sol'. També s'inclouen propostes més arriscades, com el nou treball d'Albert Pla, amb el muntatge 'Manifestació', o el "flirteig" amb el flamenc de Sanjosex acompanyat de Chicuelo.

Sinergies amb l'Espai Marfà

Una de les novetats d'enguany és la incorporació del nou Espai Marfà des d'on es programaran activitats relacionades. El que es vol és potenciar les sinergies entre aquests dos espais entenent que l'Auditori de Girona serà l'espai d'exhibició mentre que l'Espai Marfà ha de servir per "deixar el pòsit cultural", segons ha assenyalat el responsable de la programació de música moderna, Aniol Casadevall. Un dels papers que ha de jugar aquest últim és el de crear nou públic. Entre les Aactivitats que s'hi faran aquesta tardor, destaca una masterclass de guitarra flamenca amb Chicuelo.

Menys concerts però més localitats

Aquesta nova programació ve marcada també per l'efecte de l'augment de l'IVA, un fet que ha obligat a ajustar al màxim els costos de gestió. Una part de l'increment, l'assumeix l'espai per tal de no carregar directament el cost a l'entrada. També s'ha creat un paquet d'abonaments que permeten adquirir entrades fins a un 30% de descompte.

Per altra banda, s'ha reduït el nombre de concerts, passant de 37 a 33, davant la disminució dels recursos. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha explicat que malgrat els ajustos, s'ha fet una aposta arriscada d'ampliar el nombre de seients en gairebé 6.000, després que algunes actuacions s'hagin programat a la sala Montsalvatge que té major aforament. D'aquesta mantera, el total de localitats seran més de 30.000. "Estic convençut que el públic respondrà", ha afirmat, després de reconèixer que és una oportunitat per augmentar el consum cultural a aquesta ciutat.