L'operatiu al carrer Pujades de Figueres acaba amb quatre detinguts i 2.370 plantes de marihuana comissades

El volum d'electricitat defraudat equival al consum de 85 famílies durant un any

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest matí a Figueres (Alt Empordà), dues dones de 21 i 45 anys, i dos homes de 21 i 24 anys, tots de nacionalitat espanyola i veïns de Figueres com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte defraudació de fluid elèctric.

Una prèvia investigació policial iniciada el mes d'octubre per efectius d'aquesta comissaria, gràcies a la detecció de la Guàrdia Urbana de Figueres, posava de relleu la possible existència d'una plantació indoor de marihuana i diverses connexions il·legals a la llum en un edifici del carrer Pujades de la ciutat. A l'edifici s'escoltaven sorolls d'aire condicionat, extractors i ventiladors, així com la forta olor a marihuana, típic de les plantacions indoor.

Per aquest motiu, i després d'una investigació avui a primera hora s'han portat a terme vuit entrades i registres en aquest edifici i que han comptat amb la col·laboració de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de Girona, la Unitat d'Investigació i de Seguretat Ciutadana d'aquesta comissaria, la companyia elèctrica i la Guàrdia Urbana.

En aquestes entrades a l'edifici del carrer Pujades, i que consta de 24 habitatges, s'ha comprovat, per part de la companyia de subministrament elèctric que només dos comptadors donaven servei legal, la resta de connexions estaven punxades de forma fraudulenta. Segons càlculs fets per la companyia, el volum d'electricitat defraudat equivaldria al consum de 85 famílies durant tot un any sencer. Altrament alguna d'elles mostrava un elevat consum de llum fraudulent a causa dels aparells destinats a les plantacions de marihuana.

En set d'aquests pisos, tots ells preparats pel cultiu de marihuana, s'han intervingut 2.370 plantes de marihuana, 146 focus i 146 transformadors, així com aparells d'aire condicionat i tots els estris necessaris per l'òptim conreu d'aquesta droga.

Tots quatre detinguts, dos d'ells amb antecedents (a una de les detingudes li consten múltiples antecedents), passaran properament a declarar davant l'autoritat judicial competent de Figueres.