L'Espai Gironès reclama canvis en la desescalada per ''salvar'' el Black Friday i Nadal

Demanen obrir el proper dilluns 23 de novembre

“El pla de desescalada del Govern, que avui s’ha anunciat, representa un cop molt dur  per als establiments ubicats a l’Espai Gironès ja que suposa perdre les campanyes del Black Friday i bona part de la de Nadal, i més de 800 treballadors es veuen afectats”, han assegurat des del centre comercial de Salt.

Les mateixes fonts diuen sentir-se "molt preocupats i desconcertats" per les mesures previstes des de la Generalitat per als propers dies per fer front al coronavirus que qualifiquen de “completament arbitràries ja que perjudiquen exclusivament als centres comercials mentre que fan que les grans superfícies puguin operar amb una limitació d’aforament del 30%” . “Així, paradoxalment poden obrir tots els parcs comercials de Catalunya però els centres comercials no, per la qual cosa tampoc s’entén l’argument que ens van donar ahir des del Departament de Salut que no volien fomentar una excessiva mobilitat”, asseguren.

Des del Centre Comercial es reclama poder reobrir totalment el proper dilluns 23 de novembre, com ho faran altres sectors, “ja que estem preparats per fer-ho de forma segura després d’haver invertit en plans de seguretat sanitària avalats per una empresa de certificació tan prestigiosa com Bureau Veritas”, segons han explicat els seus responsables.

Segons el pla anunciat, la majoria d’establiments que estan ubicats a l’Espai Gironès  estan obligats a seguir tancats, com a mínim, quinze dies més, i aquesta mesura afecta  de forma directa 800 persones  que  treballen en els establiments del centre comercial (entre establiments, oficines, i departaments de neteja, seguretat i manteniment) i un número important de llocs de feina indirectes, petits empresaris (més del 35% dels comerços), comerç local i altres cadenes.

Els responsables del centre recorden que des de l’inici de la pandèmia han estat tancats gairebé quatre mesos, que la situació dels autònoms i treballadors és molt complicada i, segons afirmen, ara les mesures anunciades faran que  molts negocis no puguin aguantar i hagin de tancar.

L’Espai Gironès demana a la Generalitat un canvi en el pla de desescalada  ue permeti salvar la campanya del Black Friday, que se celebra divendres de la setmana que ve, i la de Nadal que per molts comerços suposa un percentatge important de la facturació anual i a més de l’època de l’any on es genera més ocupació. A més, consideren que la situació actual suposa un greuge comparatiu amb altres sectors, que si poden desenvolupar la seva activitat amb les mesures sanitàries necessàries, i incentivant la compra online en empreses que no produeixen riquesa al nostre territori.

Des del Centre Comercial es demana “un pla que es basi en criteris objectius i no en sensacions subjectives”.“ Si les imatges han de ser la guia per la presa de decisions, tots tenim molt presents les cues i problemes que s’estan produint en el comerç que obre de forma limitada per satisfer la demanda existent”, remarquen. També es demana que si es detecta alguna irregularitat es procedeixi en aquell centre de la manera que correspongui.