L'Escala acull la primera exposició retrospectiva del pintor Lluís Roura amb obres inèdites

La mostra compta amb el primer dibuix que va fer l'artista en una llibreta quan tenia vuit anys

"El dibuix que vaig fer quan tenia vuit anys és el gargot normal que pot fer qualsevol nen", ha assegurat l'artista. Per aquest motiu, el pintor ha destacat que un dels missatges que vol transmetre aquesta exposició és que "qualsevol persona amb esforç i dedicació" pot aconseguir allò que vulgui.

La mostra, que s'ha inaugurat aquest diumenge, es pot veure a la sala d'actes municipal de l'Escala i compta amb tota mena d'obres de diferents èpoques. En concret, l'exposició repassa la trajectòria artística d'aquest pintor des de la seva època infantil, passant pels temes més rurals, els nous estils adquirits a Barcelona, la seva etapa "matèrica" amb moltes textures i les visions de l'Empordà. A més, compta amb diverses obres mai exposades i, fins i tot, els primers esbossos de les pintures paisatgístiques que l'han convertit en un dels artistes reconeguts en àmbit internacional. "Es poden veure obres com 'Les quatre estacions de l'Empordà' i altres peces inèdites", ha explicat l'artista.

Roura ha destacat que volia realitzar aquesta primera mostra retrospectiva a L'Escala com a mostra d'agraïment a la població d'aquesta localitat on ha viscut durant uns 22 anys. "Visc aquí des de fa molts anys i tinc un estudi davant del mar de Roses, és un paisatge incomparable", ha assenyalat.

La història de la vela a L'Escala

D'altra banda, L'Escala també acull des d'aquest cap de setmana una exposició original dedicada a la història de la vela en aquesta localitat anomenada 'La Vela a l'Escala'. La mostra compta diverses ressenyes sobre l'arribada dels grecs i romans, l'ús esportiu i recreatiu i els sardinals de vela llatina. Aquesta exposició il·lustrativa que explica la evolució de la vela compta amb plafons, fotografies, un vaixell, una vela llatina centenària.