Territori i l'Ajuntament de Sils milloraran la GI-555 a Vallcanera

El tram s'avançarà a la variant prevista al municipi

El Departament de Territori i Sostenibilitat i l'Ajuntament de Sils (Selva) han acordat la millora de la carretera GI-555 a Vallcanera. Es tracta d'un recorregut d'1,5 km que va de l'enllaç amb l'A-2 fins a la C-63 i s'ha acordat impulsar de manera immediata el projecte constructiu.

Part d'aquesta millora de la carretera formarà part de la futura variant de Sils i Riudarenes i també suposa la continuïtat del projecte de Territori per condicionar i ordenar els accessos a la GI-555. El cost previst per al nou projecte és de 2 milions d'euros. Per a millorar l'accés a Vallcanera es construirà una rotonda.

Per altra banda, el Departament té en procés d'informació pública l'estudi informatiu i el d'impacte ambiental de la variant de Sils i Riudarenes que connectarà a l'est de Santa Coloma de Farners i l'autovia A-2, evitant el trànsit de pas per l'interior dels nuclis.

L'alternativa considerada com a prioritària en els estudis té una longitud de 6,2 km i en funció del tram hi haurà un carril per cada sentit amb un separador central o dos carrils en un sentit i un de contrari per a permetre avançaments. Aquesta carretera suposarà una inversió de 37 milions.