Una mostra a la Casa de Cultura de Girona informa sobre l'abús sexual infantil i com prevenir-lo

L'exposició consta d'una vintena d'il·lustracions

La Casa de la Cultura de la Diputació de Girona acull una mostra de vint dibuixos que pretén informar, fer reflexionar i prevenir els abusos sexuals infantils. La mostra vol arribar a famílies i professionals de la salut i de l'educació per tal de fer visible aquesta "pandèmia silenciosa". 'Tabú. El món de la sexualitat i les emocions en la infància' mostra il·lustracions de l'artista madrilenya resident a Irlanda Emma Morales.

L'exposició està organitzada per l'Associació Reach i està estructurada en quatre grans blocs: Presentació, El meu cos, La prevenció de les violències sexuals i Els agents socials. La mostra estarà oberta des d'aquest divendres 6 de novembre i es podrà visitar fins el proper dia 27.

Els dibuixos tenen colors vius i volen interactuar directament amb els infants "sense amagar res". Cada làmina conté una imatge del límit del cos dels petits o bé explica el "joc psicològic" que pot exercir una persona abusadora. L'Associació Reach, amb seu al Ripollès i Girona, busca la sensibilització comunitària per a la prevenció de l'abús sexual infantil, la conscienciació dels professionals que treballen amb menors, la sensibilització dels pares i mares, a més dels agents socials destinats a la protecció d'aquest col•lectiu.