Els castells de la Selva, plasmats en una col·lecció de plaques de cava

La iniciativa la impulsa l'Associació de Turisme La Selva

Els castells de les rutes culturals de la Selva són els protagonistes de la col·lecció de plaques de cava que impulsa l’Associació de Turisme La Selva, Comarca de l’Aigua amb col·laboració amb una empresa selvatana de caves.

L’Associació de Turisme La Selva, Comarca de l’Aigua ha cedit unes imatges a l’empresa Farré Garriga de Caldes de Malavella per elaborar noves plaques de cava dels recursos turístics de la comarca de la Selva.

La primera de les col·leccions, que sortirà serà per les festes de Nadal, és la dels Castells de la Selva. Des de Turisme La Selva s’han cedit les imatges dels vuit castells més ben conservats i visitables. D’aquesta manera, cada botella de cava incorporarà a més de la imatge del castell una breu descripció del castell en qüestió. L’objectiu, sens dubte, és una col·laboració bidireccional entre Turisme La Selva i aquesta empresa de caves selvatana ja que d’una banda es promociona el territori i el seu patrimoni i de l’altra es promociona un producte de proximitat com és el cava selvatà.

Els castells de la Selva representants en les plaques de cava són el castell de Brunyola, la Vila Vella, el castell de Sant Joan, castell i recinte emmurallat d’Hostalric, el castell de Montsoriu –propietat del Consell Comarcal de la Selva-, el castell de Farners i el castell d’Argimon.

El president de l’Associació de Turisme, La Selva, Comarca de l’Aigua, Francesc Bota, ha explicat: “des de l’ens que presideixo ens vam plantejar impulsar una iniciativa d’aquestes característiques atès que el cava és un producte molt estacional i dirigit un tipus de públic molt concret i, per tant, entenen que estàvem davant les portes de la campanya de Nadal podia ser una molt bona opció per promocionar el patrimoni cultural i turística de la comarca.” En aquest sentit, ha assenyalat Bota la col·laboració amb aquesta empresa ha estat perquè “no és la primera vegada que promocionen la comarca sinó que ja fa temps havíem fet una altra col·laboració i el resultat va ser molt positiu.”

Per això, entenent la situació que estem vivint vam veure amb molt bons ulls repetir aqueta experiència i tirar endavant un projecte que ha de servir per promoure el nostre territori cultural” ha assegurat el màxim responsable de l’Associació de Turisme. Inicialment s’ha fet una col·laboració cedint les imatges de les rutes culturals però està previst que aquesta col·laboració s’allargui en el temps i s’hi puguin incorporar noves rutes de la comarca de la Selva.

Farré Garriga és l’empresa encarregada a produir aquestes plaques de cava amb els Castells de la Selva. Es tracta d’una empresa familiar selvatana que es dedica a produir vins i caves ambexcel·lència i personalitat des del 1996, any que es va constituir a Caldes de Malavella. Les seves plaques són apreciades entre els col·leccionistes. El 2002, quan van veure que el nombre de col·leccionistes de xapes creixia, a la família Garriga se'ls va ocórrer promoure els municipis gironins amb els seu caves i van començar a elaborar xapes dels municipis de la comarca de la Selva, del Baix Empordà i del Ripollès, entre altres.