Fins a 1.550 persones van participar al cribratge massiu a Palafrugell

Estava destinat principalment a persones d'entre 30 i 60 anys

El cribratge massiu que el Departament de Salut va organitzar aquesta setmana a Palafrugell (Baix Empordà) per tal d'intentar frenar l'expansió de contagis de covid-19 entre la població, va cloure ahir amb la participació total de 1.550 persones.

El gerent del CatSalut a Girona, Martí Carreras, reconeixia divendres que la transmissió "és difícil de controlar" al municipi i per això fan servir aquesta eina. "Tenim diferents brots detectats i la situació és complicada amb dades molt elevades", assenyalava.

Salut tenia previst fer unes 2.000 PCR en dos dies per tal de buscar persones asimptomàtiques d'entre 30 i 60 anys però al final no s'ha assolit la xifra màxima de testos.

"Ens focalitzem en aquesta edat, però els veïns que vinguin també poden fer-se la prova", recordava Carreras.

De fet, el gerent apuntava que estaven preparats per fer molts més testos dels que estaven previstos i remarcava la importància del cribratge, si bé recordava que "només és una eina més". "El més important és que s'acompanyi amb la resta de mesures i evitar el contacte social", va dir.

Preocupa tota la regió

Preguntat sobre la incidència de la pandèmia al Baix Empordà, Carreras va reconèixer que la comarca és una de les que té un nombre més elevat de casos per habitant, però deixa clar que estan preocupats "per tota la regió sanitària". "A tot arreu està malament i que potser demà es dispara a la Garrotxa, al Ripollès o al Pla de l'Estany", va concretar.

El gerent del Catsalut va explicar que la voluntat és "focalitzar les mesures" com el cribratge per poder anar a l'arrel i evitar la reproducció de les cadenes de transmissió. Amb tot, Carreras va insistir en la necessitat de "limitar la mobilitat al màxim" com un element "imprescindible" per frenar el virus.