La 55a edició de la Fira del Dibuix i la Pintura de Girona se celebrarà en format digital

S'ha creat un espai virtual d'exposició, interacció i venda d'obres que estarà operatiu fins al 6 de gener

La 55a edició de la Fira del Dibuix i la Pintura de Girona se celebrarà en format digital per les noves restriccions per la covid-19. Els organitzadors han optat per mantenir l'esdeveniment amb un nou format per donar suport als artistes i fer possible el retrobament amb el seu públic.

Per això, s'ha creat un espai virtual d'exposició, interacció i venda d'obres de diferents artistes que estarà operatiu fins al 6 de gener. D'aquesta manera, al web s’exposaran de manera virtual totes les obres dels artistes participants. Els usuaris podran veure les creacions artístiques i contactar amb els mateixos autors per conèixer els detalls de les peces, com es faria en una fira presencial, i adquirir l'obra si ho desitgen. De moment, ja hi ha més de 30 artistes inscrits.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, afirma que el fet de mantenir aquesta activitat "significa que el dinamisme de la ciutat no s'atura i que la cultura segueix". "Sembla impossible però amb imaginació, innovació i esforç hi ha fórmules per mantenir activitats culturals que són decisives no només per a l'economia i per als artistes, sinó també pel benestar emocional de la ciutadania", insisteix Madrenas.

Per la seva banda, el president de la Fundació Llibreria Les Voltes, Joan Matamala, assegura que des que va començar la pandèmia "el país s'està quedant sense espais d'exposició, ni d'interacció entre artistes i amants de la cultura". En aquest sentit, recorda que tan bon punt es pugui es reprendrà el format presencial perquè "una fira virtual mai serà com una fira presencial".