Unes 300 persones es concentren a Girona contra l'operatiu de la Guàrdia Civil

La plataforma Girona Vota dona suport a l'empresari i membre de la plataforma arrestat, Josep Campmajó

Unes 300 persones s'han concentrat a la plaça U d'octubre de Girona per rebutjar l'operatiu desplegat per la Guàrdia Civil contra l'entorn de Puigdemont.

Girona Vota ha convocat la mobilització per denunciar un "nou atac de la justícia espanyola" contra l'independentisme i per donar suport a l'empresari, escriptor i activista gironí detingut aquest matí, Josep Campmajó, que al migdia ha quedat en llibertat, tot i que no ha participat en la concentració.

Membres de Girona Vota han llegit el manifest que critica que "l'estat espanyol, un dia més, demostra que només és capaç d'abordar el conflicte polític amb Catalunya amb operacions policials i amb la repressió" i han recordat els diferents "casos de repressió" que han afectat la demarcació.

Portaveus de la plataforma Girona Vota han llegit el manifest conjunt contra l'operatiu 'Volhov' desplegat per la Guàrdia Civil aquest dimecres i que s'ha saldat amb 21 detinguts: "L'operació d'avui, amb una trentena d'escorcolls i detencions d'activistes, empresaris i alts càrrecs del Govern torna a demostrar que la repressió té múltiples cares, però sempre un mateix objectiu, limitar els drets fonamentals de la ciutadania i utilitzar la por per perseguir la dissidència política"

Al manifest remarquen que l'operatiu d'aquest dimecres "recorda molt els fets del 20-S": "És la mateixa dinàmica des de fa anys; les clavegueres de l'Estat abocades a la persecució de l'independentisme, un projecte polític legítim i democràtic". "Ràtzies policials sense cap mena de fonament, entrant de matinada a les cases de la gent, per detenir persones només perquè pensen d'una determinada manera".

El manifest insta a donar una "resposta unitària" a "l'amenaça de l'Estat" i a treballar "amb fermesa per seguir endavant cap a la independència". "Per això volem marxar de l'estat espanyol, perquè el nostre projecte independentista no hi té cabuda".

A banda de llegir aquest manifest, Girona Vota també ha fet referència als diversos "casos de repressió" contra l'independentisme que han afectat les comarques gironines, com el tall de les vies de l'AVE durant la vaga general del 2017 o l'1 d'octubre del 2018, els aldarulls post-sentència o les mobilitzacions del Tsunami Democràtic a La Jonquera i a Salt.

"Avui la repressió novament ha arribat a Girona amb la voluntat de desmobilització, però una vegada més podem dir que no ho han aconseguit". Girona Vota ha donat suport al membre de la plataforma, l'empresari i escriptor Josep Campmajó arrestat aquest matí: "L'han detingut aquest matí i l'han deixat en llibertat al migdia, després de ser a tots els mitjans i d'haver aconseguit ja la pena del telenotícies. És un nou exemple de manipulació per culpabilitzar l'independentisme i per intentar atemorir el poble català".