L'exdiputat gironí Sergio Santamaría (PP) abandona el partit i reclama sumar forces amb Vox

El motiu ha estat el seu desacord amb el paper de Casado a la moció de censura

L'exdiputat del PP per Girona,Sergio Santamaría, ha anunciat que estripa el carnet del partit després de més de 17 anys de militància. Ho fa en desacord amb el paper que el líder del partit, Pablo Casado, va tenir durant la moció de censura a Pedro Sánchez presentada per Vox debatuda la setmana passada al Congrés dels Diputats, que només va comptar amb els vots favorables de la formació d'ultradreta.

El no rotund de Casado a Santiago Abascal, però, és considerat per Santamaría una equivocació en l'objectiu d'aconseguir unir "el centredreta" espanyol per recuperar la Moncloa. Al contrari, l'excap de llista per Girona considera imprescindible que ambdues formacions sumin esforços.

"Marxo perquè ha primat l'interès personal al general, que consisteix en procurar la unió del centredreta per recuperar el govern d'Espanya", afirma Santamaría, que afegeix: "Em temo que la divisió serà infinita i en això el nostre país es desfarà de forma inevitable".

També opina que "la gent de Vox és tan digna de respecte com la resta i tan demòcrata com els demés", i que "la gent del PP és tan valent i compromesa amb Espanya com la de Vox". Aquest "binomi", afegeix, és "imprescindible per avançar". Per això afirma que "mai" participarà en una "lluita caïnita entre gent de bé".

Santamaría va ser diputat al Parlament de Catalunya per Girona durant dues legislatures.