El festival Concerts a cegues programa nou espectacles sorpresa de petit format en espais emblemàtics de Girona

La segona edició del cicle aposta pel talent emergent gironí

El festival 'Concerts a cegues’ celebrarà del 7 de novembre al 12 de desembre la segona edició, marcada per les limitacions de la pandèmia. El cicle de concerts de petit format ha adaptat els espais i el nombre d'espectacles, que es fixen en nou. "L’any passat es van fer concerts en espais molt petits que aquest any no s’han pogut mantenir per tal de garantir les mesures de seguretat", ha dit el director del festival, Pau Planas.

Com a particularitat, els organitzadors mantenen en incògnita el cartell. "Els concerts són sorpresa i la gent no sap quin artista veurà fins al mateix dia", han explicat. L’únic que han desvelat és que l’edició aposta per una programació paritària amb "talent emergent" i artistes de les comarques gironines. “

El pal de paller del projecte és que els concerts són sorpresa”, ha confirmat el director del festival. L’espectador compra l’entrada, on tan sols escull el dia, el lloc i l’hora, i l’artista és una incògnita fins al moment que comença l’espectacle. El que es busca és “convidar al públic a entrar a un joc” i “reivindicar el plaer de descobrir música”, ha detallat Planas.

Igual que en la primera edició, el festival manté el petit format amb concerts molt reduïts d’entre 20 i 50 persones, sense equip de so ni escenari. “L’objectiu és trencar les regles i aconseguir un diàleg molt més horitzontal entre músics i públic”, han explicat des de l’organització.

Aquest any els concerts es faran en sis espais, un més respecte a l’edició anterior: al claustre del monestir de Sant Pere de Galligants, a la terrassa del Museu d’Història de Girona, a la Capella de Sant Jaume, als banys àrabs, a la Fundació Valvi i al Foment de Girona. “Pel públic poder gaudir en espais tan especials encara fa més únics els concerts”, ha assegurat Planas.

En comparació a l’any passat, la Casa Masó i el refugi antiaeri s’han descartat per qüestions d’aforament i mesures de seguretat. Així mateix, els concerts s’han augmentat a nou, en contrast als set de la primera edició i en alguns casos es farà doble sessió per complir amb les mesures. “L’ús de la mascareta serà obligatori en tot moment”, ha recordat Planas, que ha aprofitat per reivindicar que “la cultura és segura” i “més necessària que mai”.

“L’edició del 2020 vol consolidar el format”, han dit des de l’organització. L’any passat el festival va tancar l’edició amb un 85% de les entrades venudes i amb cinc dels set concerts amb les entrades exhaurides. Les entrades per l’edició actual ja estan a la venda.