L'hospital d'Olot restringeix les visites i anul·la les classes postpart presencials

Demanen que si s'està pendent del resultat d'una PCR o són contacte estret d'un positiu no hi vagin

L'hospital d'Olot (Garrotxa) ha decretat noves mesures restrictives per evitar possibles contagis per coronavirus. En concret, el centre de referència de la Garrotxa ha suprimit les visites a pacients que estan a la unitat 1 d'hospitalització i ha restringit les dels que estan a la 3 i la 4.

En aquestes dues, els familiars només podran anar-hi de les onze del matí a les dues del migdia i si podran estar un màxim d'una hora. També s'han suspès les classes presencials postpart que s'imparteixen a l'hospital i ara només es podran seguir a través d'internet. A més, la direcció de l'hospital fa una crida a no anar al centre a tots aquells que estiguin esperant el resultat d'una PCR, els que tinguin símptomes i els contactes estrets d'un positiu.

En aquest sentit, es demana a tots els usuaris que tinguin cura i segueixin les recomanacions establertes com el rentat de mans, l'ús de la mascareta i mantinguin el distanciament social. A nivell quirúrgic, de moment s'han mantingut totes les operacions previstes si bé es començaran a prioritzar aquelles que no requereixin ingrés hospitalari. Pel que fa a la cafeteria, aquest servei només està obert per als professionals.

Actualment, l'hospital d'Olot analitza unes 200 PCR diàriament, gràcies a la incorporació d'un nou treballador. A dia d'avui al centre hi ha vuit persones ingressades amb coronavirus. A més, dos professionals sanitaris han contret la malaltia i quatre més estan aïllats per haver estat en contacte.