La residència de gent gran de Ribes de Freser registra el segon mort arran del brot de covid-19

S'han pogut substituir les 14 baixes de treballadors que han donat positiu

La residència municipal de gent gran de Ribes de Freser (Ripollès) ha registrat una segona víctima mortal arran del brot de covid-19 detectat el 13 d'octubre, segons publica Nació Digital i ha confirmat aquest diari. Fa dos dies l'Ajuntament informava del brot amb un mort (també un resident), tres hospitalitzats i 37 residents amb simptomatologia lleu o asimptomàtica.

L'alcaldessa de Ribes de Freser, Mònica Santjaume, subratlla que es tracta d'un col·lectiu "molt vulnerable" i que la "situació avança per moments", tot lamentant la nova víctima mortal. En referència als 14 treballadors positius que estan confinats, afirma que s'han pogut substituir i que les "ràtios estan cobertes". Des de l'ABS de Ribes de Freser-Campdevànol s'ha ofert un metge geriàtric de suport per poder "intensificar" els serveis al centre.

Santjaume admet que s'han hagut de reorganitzar i que l'empresa que gestiona el centre, Sumar Serveis, ha pogut substituir les 14 baixes de treballadors del centre que van donar positiu i que estan en quarantena a casa.

Actualment hi ha 36 residents amb covid-19 amb símptomes lleus o sense, 14 treballadors en quarantena i tres residents ingressats a l'hospital de Campdevànol amb pronòstic estable.