Ripoll augmentarà la presència policial durant la nit per evitar noves baralles i frenar el 'botellón'

Aquest cap de setmana es van arrestar dos joves en una baralla amb 100 implicats

L'Ajuntament de Ripoll ha anunciat avui que doblarà el nombre d'efectius policials durant el torn de nit per tal d'incrementar la seva presència als sectors on hi ha locals d'oci nocturn.

El motiu és la baralla d'aquest passat cap de setmana on es van detenir dues persones i s'hi van veure implicades 100 persones en total. Des del consistori s'assegura que el Departament d'Interior s'ha compromès a incrementar els efectius de Mossos d'Esquadra per reforçar els operatius policials del centre de la vila i per dissuadir els joves que opten pel botellón en diversos punts del municipi.

Alhora, l'Ajuntament implementarà la figura de l'Educador de carrer per tal de treballar des d’una perspectiva pedagògica i educativa  amb el grup de joves que després del confinament han incrementat les mostres d’incivisme. Aquesta és una tasca que es desenvoluparà de forma coordinada entre tots els agents educatius i socials del territori mitjançant la taula de reparació, un espai de treball en el qual hi participen tècnics del Consorci de Benestar, dels Serveis Educatius, del Pla Educatiu d’Entorn, de l’Ajuntament, de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra.

Baralla multitudinària

La reacció del consistori arriba després que els Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de 23 i 26 anys i veïns de Ripoll, com a presumptes autors d'un delicte de desordres públics i un altre delicte d'atemptat als agents de l'autoritat. Els fets van tenir lloc la matinada del 4 d'octubre, quan la policia va rebre l'alerta d'una baralla multitudinària a la plaça Gran de la població, just davant d'un bar.

En arribar al lloc dels fets, van constatar un centenar de persones a la via pública que estaven en actitud alterada i agressiva, i com diverses persones volien entrar a la força en un bar i d'altres hi estaven refugiades. Durant l'actuació policial, diversos agents van resultar ferits lleus i van haver de ser atesos a l'Hospital de Campdevànol.

Els agents van rebre diversos impactes pel llançament d’objectes tals com encenedors, ampolles, pedres, glaçons i terra de les jardineres de la plaça. Per impedir l’accés de més persones a l’interior de l’establiment es va realitzar un cordó policial per tal de contenir un nombre important de persones, separar les parts confrontades i restablir la normalitat.

Els agents van identificar diverses persones, van intervenir dues navalles i van detenir dos dels responsables de la baralla l’endemà mateix dels fets. Els detinguts, un del qual li consten múltiples antecedents, van passar el dia 6 d’octubre a disposició del jutjat de guàrdia de Ripoll que en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.