Troben una dona morta i lligada dins de casa seva a Girona

L'ha localitzat una familiar aquest matí

[ACTUALITZAT 27/09 08:45h] Els Mossos d'Esquadra de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de Girona les circumstàncies de la mort d'una veïna de la ciutat de 67 anys a qui una familiar ha trobat lligada al seu pis situat a la carretera Barcelona de Girona. Segons fonts properes al cas, la víctima, estava lligada i tenia signes evidents de violència.

Segons informen els Mossos, cap a les deu del matí, agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Girona han estat requerits per adreçar-se a un domicili de la ciutat de Girona on una familiar havia localitzat una dona morta a l'interior del seu pis. Quan el Mossos han arribat al lloc del fets han constatat la mort de la dona i han observat que presentava indicis de criminalitat.

El telèfon d'emergències 112 ha rebut l'avís cap a les deu del matí i fins al lloc s'hi han desplaçat, en un primer moment, unitats de seguretat ciutadana de la Policia Municipal i dels Mossos d'Esquadra.

Segons informen els Mossos d'Esquadra, la víctima tenia signes evidents de violència. Els agents de seguretat ciutadana han comprovat que els indicis de criminalitat apuntaven a una mort violenta i, per això, els investigadors de la DIC ha assumit el cas, activant la comitiva judicial que s'ha traslladat fins a l'immoble. El jutjat d'instrucció 2 de Girona, en funcions de guàrdia, ha decretat secret de sumari.

En aquest immoble, la víctima hi tenia el domicili i una consulta mèdica. Segons fonts consultades per aquest diari, els investigadors no han trobat indicis que els accessos estiguessin forçats. El cos de la víctima ha aparegut a terra i lligat. Totes les hipòtesis estan obertes i per ara no hi ha hagut cap detenció en relació al cas.

Al llarg del matí, els investigadors han inspeccionat el pis i la policia científica ha recopilat proves i vestigis per esclarir el cas i esbrinar-ne l'autoria. Els serveis funeraris s'han endut el cos de la víctima a les dues i deu de la tarda i l'han traslladat a l'Institut de Medicina Legal, on està previst que els forenses li facin l'autòpsia dilluns. Segons les mateixes fonts, la víctima tenia un cop al cap, però caldrà esperar als resultats de l'examen forense per determinar la causa de la mort.

Els investigadors estan reconstruint les darreres hores de la víctima per situar l'hora del crim. Segons fonts properes a la investigació, no es descarta que hagin transcorregut hores des del moment de la mort, fins i tot que s'hagués produït ahir. També analitzaran les càmeres de videovigilància properes al pis –situat en un dels carrers principals de la ciutat- per comprovar si han captat alguna imatge d'interès per a la investigació.