Detenen dos germans que es dedicaven a saquejar coberts agrícoles

Un pages de la Tallada d'Empordà va sorprendre els dos lladres i, durant la fugida, van desempallegar-se del material robat

A l'hora de cometre els robatoris, els dos germans sempre feien servir la mateixa estratègia. Anaven de nit a les granges i forçaven les portes dels coberts i les naus amb l'ajuda d'una palanca. Del seu interior arreplegaven tot allò que valor que podien: cablejat elèctric, eines, bombes i maquinària de camp.

La matinada del 3 d'agost, pels voltants de dos quarts d'una de la nit, els dos joves van tornar a actuar. Van anar fins a una granja de la Tallada d'Empordà i, del seu magatzem, van endur-se'n cablejat elèctric, una bomba de munyir i uns contrapesos de tractor.

Els dos joves van carregar el material en una furgoneta, però poc després d'arrencar-la van veure que algú els seguia. Qui ho feia era l'amo de la granja, a qui un veí havia alertat del soroll, i que havia anat a mirar què passava.

Quan van veure que el pagès els anava al darrere, els dos germans van començar a desempallegar-se de part del botí que havien acumulat llançant-lo per la finestra. Entre d'altres, els pispes van deixar anar els cables elèctrics i la bomba de munyir.

La caixa d'eines, d'un altre saqueig

El pagès, quan els va perdre de vista, va tornar per recuperar els objectes que havien llançat al camí. Entre aquests, però, va trobar una caixa d'eines que no era seva. L'home va denunciar el robatori als Mossos d'Esquadra i els va donar una descripció acurada de la furgoneta.

Els agents van investigar d'on procedia la caixa d'eines, i van veure que, pocs dies abans, els lladres se l'havien endut d'un altre magatzem agrícola de la Tallada, on també havien fet de les seves.

Pocs dies després, els mossos van localitzar la furgoneta dels lladres aparcada en un carrer del poble. Quan s'hi van acostar, van aparèixer dos joves i els van dir que el vehicle era seu. Es tractava de dos germans, Rafael G.G., de 24 anys i veí de Figueres, i d'Antonio G.G., de 28 anys i veí del Prat de Llobregat.

Els agents els van començar a fer preguntes i els dos germans només van saber donar-los tot de respostes incoherents. Davant aquests fets, els mossos els van detenir per dos delictes de robatori amb força. Després de passar a disposició judicial i de prendre'ls declaració, el jutge els ha deixats en llibertat amb càrrecs.