Metges de Catalunya a Girona reclama més recursos per recuperar una sanitat ''malalta''

El portaveu del sindicat avisa que Salut "encara és a temps de negociar i trobar solucions"

Una trentena de representants del sindicat Metges de Catalunya (MC) s'han concentrat aquest dimecres davant de la Delegació del Govern a Girona per reclamar més recursos al sistema sanitari públic.

El president del Sector Primària ICS del sindicat, Javier O'Farrill, ha afirmat que el desbordament produït durant l'emergència sanitària és fruit de l'incompliment dels acords arribats amb el Govern durant la vaga del novembre de 2018.

O'Farrill ha assegurat que "el sistema és insostenible" amb els recursos actuals, ja que no permet als facultatius "oferir una assistència adequada". Per això el portaveu del sindicat ha afirmat que la sanitat pública està "malalta", però ha avisat a Salut que "encara és a temps de negociar i trobar solucions".

Una de les solucions passa obligatòriament per dotar de més personal als hospitals i l'altra és tenir més infraestructures per "prestar una assistència segura i de qualitat". En aquest sentit, el president de l'Assemblea Territorial de Metges de Catalunya a Girona, Albert Molins, ha assegurat que la manca de planificació sanitària ha portat que "els millors especialistes vulguin marxar dels centres catalans i els MIR optin per desenvolupar la seva carrera en altres sistemes sanitaris".

Això ha acabat desencadenant en una població mèdica que cada vegada es troba "més vella i cansada". “La política sanitària en aquest país s’imposa, no es negocia”, ha reblat.