Banyoles repartirà bosses reutilitzables al mercat per intentar eliminar les de plàstic

L'Ajuntament sortejarà vals de 100 euros per gastar en comerços locals i restaurants del municipi

L'Ajuntament de Banyoles (Pla de l'Estany) engega aquest dimecres una campanya per repartir bosses reutilitzables de tela i, d'aquesta manera, eliminar les de plàstic que es reparteixen al mercat setmanal. El consistori instal·larà una parada en el mercat al centre de la Plaça Major des d'on repartirà les bosses de la campanya 'Al mercat de Banyoles sí reciclables, no plàstics!'.

Aquells qui en vulguin una hauran de respondre una enquesta i se'ls entregarà una bossa fins que s'acabin. A més, tots els que responguin l'enquesta entraran en el sorteig d'un val de 100 euros que es podran gastar en comerços i restaurants del municipi. Cada setmana se sortejaran dos vals i la campanya s'allargarà fins el 14 d'octubre.

La regidora de Promoció Econòmica de Banyoles, Anna Tarafa, ha destacat que les bosses que reparteix l'Ajuntament "es renten fàcilment" i l'objectiu és que "la gent les porti per comprar" i es vagi reduint la presència del plàstic en el mercat. Tarafa ha assegurat que el consistori ha optat per engegar la campanya en el mercat per "reforçar el seu rol dinamitzador del comerç i dels serveis del centre de la ciutat".