Deu temporers donen positiu per coronavirus en un brot detectat a Sant Pere Pescador

Tots són asimptomàtics excepte un que ha ingressat a l'hospital de Figueres

Un brot de covid-19 detectat en un habitatge de temporers de Sant Pere Pescador (Alt Empordà) afecta un total de deu persones. Segons ha avançat el Diari de Girona i ha confirmat aquest diari, tots són asimptomàtics, excepte el primer cas detectat que està ingressat a l'hospital de Figueres.

Al domicili hi viu un grup de nou persones, cinc de les quals són temporers. Un cop diagnosticats aquests casos, en el rastreig de contactes en van detectar un més, que no és convivent. Segons informa Salut, de moment el brot està controlat continuat i els afectats estan fent aïllament al domicili que comparteixen.

La Generalitat ha ofert als afectats la possibilitat de fer l'aïllament al dispositiu habilitat per realitzar el confinament dels casos positius entre temporers però han preferit quedar-se a casa. El CAP de l'Escala està fent un control de la seva situació clínica i membres de la Creu Roja fa un seguiment diari per cobrir les necessitats socials.

Per a la temporada de collita, la Generalitat ha creat un circuit format per tres espais que sumen una vuitantena de places per acollir els temporers de la recollida de la poma a l'Empordà amb covid-19 o que hagin de fer quarantena però no disposin de llocs adequats on aïllar-se.

El circuit està format per les 28 places de l'hostal 'L'Esplai' de Viladamat on s'adrecen els temporers pendents de PCR, els 20 llits de la casa de colònies 'La Perdiu' de Cabanes per a positius asimptomàtics i els 30 de la casa de colònies 'Ca n'Oliver' de Pontós destinats als contactes estrets amb un cas positiu de covid.