Tres detinguts, un d'ells menor, per tenir prop de 900 plantes de marihuana en una masia al Baix Empordà

La investigació segueix oberta i no es descarten més detencions

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dimarts, a la població de Torrent (Baix Empordà), dos homes de 30 i 41 anys, de nacionalitat espanyola i marroquina, ambdós veïns de Torrent, i una menor d’edat, com  a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

A finals del mes de juliol la Unitat d’Investigació de la comissaria de la Bisbal d'Empordà va tenir coneixement que en una masia, situada a l’entrada del poble de Torrent, possiblement hi hauria una plantació de marihuana.

El passat dimarts es va procedir a efectuar una entrada i perquisició a l’esmentada masia situada al carrer Clot de Soler. Durant l’escorcoll es van intervenir 895 plantes de marihuana i es va detenir els llogaters de la casa i els cuidadors de la plantació, dos homes i una jove menor d’edat.

La masia estava distribuïda en dotze estances on es van trobar diverses caixes amb cabdells de marihuana, una pistola d’aire comprimit i munició, una balança de precisió, 63 transformadors i 63 focus, 7 aparells d’aire condicionat, 11 ventiladors i extractors, diverses ampolles de fertilitzant i grans restes de fulles seques de marihuana.

De l’informe sol·licitat per part dels investigadors a la companyia elèctrica, també es va desprendre la defraudació d’electricitat per un consum excessivament elevat de la llum.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts, a qui no els consten antecedents, van passar ahir a disposició del jutjat de guàrdia de La Bisbal d’Empordà, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Respecte a la menor d’edat aquesta serà citada per declarar davant la Fiscalia de Menors de Girona.