Segon dia de declaracions dels encausats pel tall de l'AP-7 a Salt organitzat per Tsunami Democràtic

Només dos dels citats aquest dijous han declarat davant del jutge

Set persones més han comparegut aquest dijous a la tarda davant del jutjat d'instrucció número 3 de Girona per respondre la seva vinculació amb el tall de l'AP-7 a Salt (Gironès) durant els dies 12 i 13 de novembre de 2019. El tall formava part de l'acció iniciada per Tsunami Democràtic el matí de l'11 de novembre a la Jonquera (Alt Empordà).

La causa està oberta per desordres públics i si aquest dimecres hi havia dotze citats, aquest dijous n'hi havia dotze més. Quatre d'ells, però, han demanat aplaçar la seva declaració a causa de la pandèmia.

De fet, aquest dijous només han comparegut set persones que han anat passat un per un davant del magistrat a partir de les cinc de la tarda.

De tots ells, només dos han declarat a les preguntes de la defensa. L'advocada d'alguns dels encausats, Montse Vinyets, ha detallat que els dos investigats "han negat ser ells" les persones que apareixien en les imatges que hi ha en l'atestat policial. Vinyets ha remarcat que "les fotografies aportades per la policia no es corresponien" amb la seva identitat i per això han afirmat que no eren els responsables del tall.

Aquest divendres al matí el jutjat de primera instància número 4 de Figueres ha citat a declarar els primers encausats pel tall que es va produir a la Jonquera. En aquest cas s'investiga 196 persones per aquesta mobilització. L'acció va començar el dilluns 11 de novembre de 2019 a primera hora del matí i va mantenir tallada l'autopista fins el dimarts 12 al migdia. Posteriorment es va traslladar a Salt, on els activistes van tornar a tallar l'AP-7 durant una nit i el dimecres 13 de novembre els Mossos d'Esquadra els van desallotjar.

Davant d'aquesta nova jornada de declaracions, davant dels Jutjats de Girona s'han concentrat prop d'un centenar de persones en suport als encausats. En el moment de l'entrada de tots ells han aplaudit i han cridat "no esteu sols". A més, els concentrats han tallat el trànsit de l'Avinguda Ramon Folch, davant dels Jutjats durant dues hores aproximadament.

Entre els concentrats hi havia diversos regidors a l'Ajuntament de Girona de JxCat, Guanyem Girona i ERC. També hi havia els diputats republicans al Congrés, Montse Bassa i Joan Margall i el senador gironí, Jordi Martí.