Llevantada d'artistes a Sant Feliu de Guíxols per celebrar un doble aniversari

'Comediants' han celebrat els 40 anys de la seva formació i el Festival Porta Ferrada mig segle d'existència

Sant Feliu de Guíxols ha commemorat aquesta nit de divendres un doble aniversari. Una gran festa de teatre al carrer, amb cercavila i un gran pastís al monestir han estat els ingredients bàsics per celebrar els 40 anys de la companyia de teatre 'Comediants' i el mig segle d'existència del Festival de Porta Ferrada.

Amb l'espectacle 'Llevantada d'artistes', centenars d'actors i actrius han arribat en vaixell a la platja de Sant Feliu de Guíxols per fer despertar i engrescar a tota la població d'aquest municipi. L'espectacle que ha transcorregut pel nucli més cèntric d'aquesta població -pel passeig del Mar fins arribar al monestir- volia representar una gran festa i durant tot el recorregut han anat apareixent personatges representatius de les arts escèniques que s'han mogut al ritme de la percussió de la Banda del Surdo de Girona i altres melodies mediterrànies. Aquesta cercavila teatral ha comptat amb diverses carrosses -entre elles una del pianista Mozart o un drac conduït per dimonis- que han divertit a tot el públic assistent.

L'espectacle, que s'ha creat especialment i únicament per aquesta commemoració, ha comptat amb la col·laboració de l'agrupació teatral Benet Escrivà, la Banda del Surdo de Girona, la colla de geganters de Sant Feliu, que han ajudat a moure els escenaris, que anaven sobre rodes i grues hidràuliques i altres entitats culturals i socials del municipi. Aquesta celebració ha finalitzat davant del monestir de Sant Feliu de Guíxols on un dels actors ha baixat per una de les torres abans d'encendre dues immenses espelmes que comptaven amb els números 40 i 50.

Milers de ciutadans i veïns de Sant Feliu de Guíxols han acompanyat els actors durant tot el recorregut i han pogut vibrar amb un espectacle únic i fantasiós que ha encisat aquesta localitat de la Costa Brava.

Després d'aquest èxit rotund, la formació ja ha donat a conèixer que estan preparant l'estrena absoluta d'una òpera de Mozart 'Cosi Fantute' aquest 2013 dins el Festival de Porta Ferrada. Aquesta actuació que comptaria amb l'orquestra simfònica del Vallès i l'orquestra de Porta Ferrada barrejaria música, òpera i teatre amb la posada en escena típica dels Comediants.