Riudellots instal·larà lectors de matrícula per controlar tots els accessos en cas de robatori o incidència

Es tracta d'una demanda de fa anys de les naus del polígon industrial

L'Ajuntament de Riudellots de la Selva instal·larà divuit càmeres de lectura de matrícula per cobrir tots els accessos al municipi. Es tracta de dispositius que només es podran consultar en cas de robatori o incidència, i que són una demanda que fa anys que les empreses del polígon industrial exigeixen i que, finalment, el Departament d'Interior ha accedit a realitzar.

El cost de tota la instal·lació és de 200.000 euros i s'espera que abans que acabi el 2020 ja estiguin totes en funcionament. Això sí, abans caldrà fer una modificació del pressupost municipal i portar al ple del setembre la proposta. Des del consistori esperen que a més de resoldre possibles robatoris, les càmeres serveixin per dissuadir els lladres.

L'alcaldessa de Riudellots, Montserrat Roura, ha destacat que aquesta actuació suposarà un pas "molt important" per millorar en seguretat al poble, que compta amb un nucli urbà, tres urbanitzacions, 165 cases disseminades i el polígon industrial més important de les comarques gironines.

D'altra banda, la Policia Local de Roses (Alt Empordà) ha renovat els equips informàtics i la sala de control de càmeres. Una millora que permetrà fer més àgil el monitoratge i millorar l'accessibilitat per part dels agents de la policia a la informació, gràcies a la digitalització i renovació de programes informàtics.