L'adolescent de 16 anys ofegat a Platja d'Aro podria haver mort d'una picada de peix aranya

La Guàrdia Civil investiguen les imatges enregistrades per una GoPro

La mort del menor de 16 anys ofegat a Platja d'Aro mentre practicava snorkel la setmana passada podria haver estat provocada per la picada d'un peix aranya segons informen fonts del cas i han assegurat els pares del menor en un comunicat.

Els investigadors estan analitzant el material enregistrat per una càmera GoPro que duia l'adolescent enganxada al cos i que podria haver enregistrat l'atac del peix. El fet que va motivar l'estudi de les imatges per part de la Guàrdia Civil és que el nen presentava una picada clarament visible al coll en el moment de ser retirat de l'aigua.

Segons apunta el rotatiu, la víctima tenia el cap inflat i morat; i malgrat els intents per a reanimar-lo des de la sorra per part de socorristes i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no ho van poder aconseguir.

El peix aranya viu mig enterrat en la sorra a prop de la costa, això fa que sigui difícil de detectar. És habitual que quan els banyistes entren o surten de la mar puguin trepitjar accidentalment aquest animal. En trepitjar-lo, la persona es fereix si es clava alguna espina que inocula el verí, posteriorment apareixen les molèsties.

Inicialment causa un dolor intens i instantani que va en augment durant la primera hora següent a l’exposició. El dolor pot arribar a irradiar-se a tota l’extremitat i, fins i tot, poden haver-hi casos en què es produeixi necrosi cutània o sobre infecció bacteriana.

El verí del peix aranya és termolàbil, així que és recomanable submergir la zona afectada en aigua calenta 45ºC (vigilar que no cremi) durant 60 minuts.