Un adolescent de 16 anys mor ofegat davant la Platja Gran de Platja d'Aro mentre feia snorkel

Els seus pares han donat l'alerta als socorristes perquè feia estona que no el veien

Un adolescent de 16 anys ha mort ofegat aquest dissabte a la tarda davant la Platja Gran de Platja d'Aro (Baix Empordà).

La família del menor, que viu a Olot (Garrotxa), estava passant el dia a la platja. L'adolescent havia entrat al mar per practicar snorkel i cap a tres quarts de quatre de la tarda, inquiets perquè no el veien, els seus pares han avisat els socorristes.

Des d'aquí, s'ha alertat la Policia Local de Platja d'Aro, que ha mobilitzat l'embarcació que té el cos per fer recerca. Al seu torn, també ha alertat Salvament Marítim i la unitat marítima dels Mossos d'Esquadra (que té base a Palamós).

La recerca del menor ha durat cap a mitja hora. Pels voltants d'un quart de cinc, els equips de rescat han trobat el cos de l'adolescent surant a l'aigua. Ràpidament, se l'ha traslladat fins a la sorra i els efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) –que han fet aterrar l'helicòpter a la platja- han intentat remuntar-lo. L'adolescent, però, no ha respost a les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) i no han pogut fer res per salvar-li la vida.

Des d'Emergències s'ha activat una unitat de suport psicològic per atendre els familiars del menor. Aquest dissabte, a la Platja Gran de Platja d'Aro hi oneja la bandera verda.

Aquesta és la vintena víctima mortal aquest estiu a platges catalanes.

L'adolescent de 16 anys ofegat a Platja d'Aro podria haver mort d'una picada de peix aranya