Sopa de Cabra desconfina temes del nou disc a Porta Ferrada en una nit ''reprimida''

La banda gironina va aconseguir fer aixecar el públic de les cadires en contra dels desitjos de l'organització

Els concerts de Sopa de Cabra són garantia de satisfacció des de sempre. L'arribada del grup gironí al Festival de la Porta Ferrada en un ambient enrarit pel confinament deixava lleugeres mostres de desconfiança entre algunes persones que assistien per primer cop a un concert des de l'arribada de la pandèmia del coronavirus.

Tanmateix la banda liderada per Gerard Quintana va desgranar durant una hora i mitja un total de 22 temes que combinava els clàssics de tota la vida amb les novetats del darrer disc "La gran onada" juntament amb l'anterior novetat "Cercles" presentada fa cinc anys.

Des de l'organització del festival van mostrar una extrema rigidesa en el compliment de les normes contra la covid-19. Pels que arribaven tard no es permetia l'entrada al recinte mentre sonava una cançó, la mascareta havia d'estar posada en tot moment i, el més estrambòtic; no era possible quedar-se dempeus. A diferència d'altres festivals com Sons del Món on milers de persones podien aixecar-se i ballar davant la seva cadira, a Sant Feliu de Guíxols no era permès. Això va provocar moments de pura demència quan Quintana cantava a ple pulmó temes com "Si et va bé" o "L'Empordà" que feien aixecar-se del seient i fer córrer com ànecs degollats els treballadors del certamen obligant-los (sense èxit) a seure.

La nit va estar plena de dedicatòries; als sanitaris, als metges, a Open Arms, a Jordi Cuixart i la resta de presos polítics o a una dona que va rebre la notícia d'un trasplant de cor en ple concert, entre d'altres.

La nit d'ahir va ser el retorn de Sopa a Sant Feliu de Guíxols després de cinc anys, en un moment en que "han canviat moltes coses" i que caldrà "dir adéu a moltes altres", reblava el líder de la banda.

Porta Ferrada reprèn avui els concerts amb l'actuació de Miguel Poveda.