L'exposició de l'Espai Carmen Thyssen supera els 10.000 visitants el primer mes

La demanda de públic que vol tornar a veure la mostra fa que s'hagi creat un abonament personal de quatre visites

Un mes després d'obrir portes, l'Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols ha complert expectatives. En aquest temps, més de 10.000 persones han visitat la primera de les mostres que acull, 'Paisatges de llum, paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux. Col·lecció Carmen Thyssen'.

La mostra presenta 53 peces de la col·lecció privada de la baronessa, procedents del museu de Madrid, del MNAC i del Museu de Màlaga. Combina pintura catalana amb obres de mestres destacats de l'art internacional. Les 'joies' de l'exposició són dos quadres: 'Les liles' de Gauguin i 'Interior a l'aire lliure' de Ramon Casas.

La nova sala d'exposicions ha nascut com a alternativa temporal, perquè l'ambiciós projecte per construir un Museu Thyssen en aquesta població de la Costa Brava s'ha endarrerit com a conseqüència de la crisi econòmica.

Ara, com destaquen des de l'Espai, s'han complert les previsions. "No només per la xifra d'assistents, sinó també per la valoració satisfactòria de la mostra per part dels visitants", indiquen. De fet, ja n'hi ha que volen repetir.

Per això, s'ha creat un abonament, personal i intransferible, que permet fer quatre visites a preu reduït, i que s'adquireix a les taquilles del monestir de Sant Feliu de Guíxols. Pel què fa a visitants, el turisme autòcton encapçala l'assistència a la mostra.

Un 54% dels visitants provenen de Catalunya, davant el 8% que vénen de l'estat espanyol. Els francesos -amb un 23%- encapçalen els visitants estrangers, seguits pels britànics, els alemanys i els holandesos. "La diversitat de procedències, tant geogràfiques com socials, confirma l'aspiració de l'Espai Carmen Thyssen de projectar-se més enllà de l'àmbit de l'oferta cultural de la ciutat", destaquen els seus responsables.

Més activitats didàctiques

Amb l'inici del nou curs escolar, s'ampliarà l'activitat didàctica al voltant de l'exposició. Fins ara, més de 300 visites les han fetes els nois i noies dels casals d'estiu. La iniciativa forma part de les propostes educatives de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per a les vacances escolars.

La mostra 'Paisatges de llum, paisatges de somni' té un aforament limitat i les entrades de públic són pautades amb una cadència de 60 minuts per evitar aglomeracions. Les entrades també es poden adquirir a través de ticketmaster.es. L'exposició estarà oberta fins al 7 d'octubre.