Un Russian Red en petit comitè omple de melangia l'escenari de Cap Roig

Bigott va sorprendre amb la seva música inclassificable

Molts grups es reinventen perquè volen i d'altres perquè no tenen més remei. Això és el que enguany fa Russian Red que presenta Fuerteventura -el seu darrer treball- amb només la companyia de Serrano i Hunt, lluny de l'any passat quan la madrilenya comptava amb la col·laboració de fins a quatre músics damunt de l'escenari. Els primers concerts a Madrid el passat mes de febrer, Hernández ja advertia al públic explicant que presentaven el llarga durada d'una "forma diferent" però ahir va considerar que no era necessària cap mena d'advertència.

"The memory is cruel" i "I hate you but I love you" van ser les dues primeres a sonar amb un tempo molt més lent que l'habitual i sense guitarra acústica. De fet, la líder de la formació no en va fer ús fins a la sisena cançó; "Braver soldier" que fou el primer tema fidel al llarga durada. Els primers compassos de la nit van mostrar una banda descafeïnada, freda, distant. Lourdes no va interactuar amb el públic fins, precisament, agafar la guitarra acústica, moment en que va mantenir un absurd diàleg amb Pablo comentant com aquest li va tallar les patilles a Brian -ex parella de la cantant-.

Fins i tot va patir un petit lapsus en la finalització de "Braver soldier" quan, amb l'acústica a les mans, va començar a tocar els primers dos compassos de "A hat", cançó que no tenien previst interpretar. Serrano la va advertir d'aquest fet i ella es va aturar per reprendre amb "Nick Drake". Russian Red va recuperar al llarg de la nit alguns temes del seu primer disc, com "Cigarettes", presentada amb nous arranjaments i la col·laboració de Brian a les veus, fet que dota la cançó de més frescor.

"Fuerteventura" també va ser objecte de nous canvis, aportant un toc reagge, de la mateixa manera que "Day don't believe". La darrera cançó de la nit fou "Januari 14th" però Hernández va voler premiar als assistents amb dues peces més: "Loving strangers" i "Mi canción 7". També estava previs que interpretés "No past land", però la guitarra elèctrica va patir problemes tècnics i no va ser possible.
 

Bigott

Que Lourdes Hernández recomanés a través de la seva compta de Twitter a Bigott mesos enrera ja feia intuïr algun lligam entre els dos. Ahir el saragossà, de veu greu i moviments estrambòtics damunt l'escenari, va oferir un concert de 45 minuts previ a Russian Red on va sorprendre gratament al públic. "Cannibal dinner" i "God is gay" van ser dos dels seus majors éxits que va interpretar amb energia i la inexplicable aparició d'un "espontani" armat amb uns escallerings i una cigarreta a la boca.

Vídeo: ACN