L'Escala inicia un curs de restauració amb l'objectiu de donar més opcions per trobar feina

Les classes es van iniciar ahir amb la participació de 25 joves del municipi

"En moments de crisi, millorar la qualificació i insistir en la formació ens sembla que és una cosa molt bona", ha remarcat l'alcalde de l'Escala, Estanislau Puig, en la posada en marxa del curs.  En aquest sentit, a nivell municipal es considera que "a part de donar ajudes directes, és important establir mecanismes de formació per tal que la gent pugui millorar la seva situació laboral i els seus coneixements".

 

Els participants són majoritàriament persones que es troben en situació d'atur i que a través d'aquest curs es persegueix que obtinguin uns coneixements bàsics que permetin que els sigui més fàcil trobar feina en un sector tant important a l'Escala. A més, el certificat que obtindran permetrà donar garanties als empresaris que contracten una persona amb els coneixements mínims coberts i una bona formació pel que fa referència a l'atenció als clients, una cosa que indirectament també repercuteix en oferir una bona imatge del municipi. En aquest sentit, la regidora d'Acció Social, Núria Martí, ha destacat "la importància que la gent se senti ben atesa, ja que si la gent se sent contenta i satisfeta vol tornar, una cosa molt important per a un municipi turístic".

El Curs d’Ensenyament per l’Aprenentatge del treball en la Restauració, finançat integrament per l’Ajuntament de l’Escala, es fa en dues hores setmanals fins al 16 de juny –els dimecres, de 10 a 12h-. També estan previstes sortides per conèixer  aspectes relacionats amb la feina, com la llotja de pescadors, un truc, una fàbrica d’anxoves o una bodega. Dissenyat per omplir un buit d’aprenentatge en la tasca d’auxiliar de cuina, de cambrer o feina relacionada amb el món de la restauració, el curs es desenvolupa a les instal·lacions del centre d’interpretació del Peix, Maram.

 

Altres accions

 

Aquesta és una mesura més impulsada per l'Ajuntament de l'Escala amb la voluntat d'ajudar a les persones més afectades per la situació de crisi econòmica que estem vivint. En aquest sentit, des del mes de desembre també s’està desenvolupant un curs per a formar cuidadors de persones amb dependència, en què hi estan participant 18 alumnes.