Salut demanarà que es prorrogui el tancament de l'oci nocturn a Catalunya 15 dies més

La Fecasarm reclamarà mesures cautelaríssimes al TSJC

Salut demanarà que es prorrogui 15 dies més la resolució que suspèn l'obertura de discoteques i altres sales d'oci nocturn a Catalunya, una mesura que expira aquest cap de setmana. Ho ha confirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, en roda de premsa.

Es tracta d'una resolució que va entrar en vigor el 25 de juliol per 15 dies, durant els quals el sector hi ha recorregut i ha demanat que no es prorrogués. Argimon ha explicat que la situació epidemiològica es manté estable a Catalunya i el risc de rebrot baixa "a poc a poc" -ara és de 163,87; 177,35 la setmana passada, tot i que els nivells són molt elevats-.

D'altra banda, Salut Pública té el recurs preparat contra la decisió judicial que permet a restaurants i bars obrir més enllà de mitjanit però per un tema processal el presentarà a partir del dia 11 d'agost, ha informat Argimon.

El secretari de Salut Pública ha afirmat que la situació del coronavirus a Catalunya "no és crítica" però que s'ha de continuar insistint en les mesures de responsabilitat i protecció. Ara bé, sí que els dies que queden d'estiu són "crítics" per al control de l'epidèmia, ha assenyalat el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19, Jacobo Mendioroz. Argimon ha apuntat que ara com ara no hi ha sobre la taula mesures més restrictives que les actuals.

Sobre la classificació de Catalunya en vermell per part del Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties, el secretari de Salut Pública ha assenyalat que no tots els països comparteixen la mateixa metodologia i que el que és important és que les autoritats sanitàries de cada territori es responsabilitzin i responguin per la seva situació. "Estem en una epidèmia amb transmissió comunitària. Per això hem establert mesures i estem en vermell", ha constat en qualsevol cas Mendioroz.

Fecasarm reclamarà mesures cautelaríssimes

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) reclamarà mesures cautelaríssimes al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) si la Generalitat confirma la pròrroga del tancament de 15 dies de les discoteques i sales de festes.

Fecasarm feia dies que reclamava a la Generalitat reprendre una taula de treball que s'havia constituït per pactar la reobertura de les discoteques a Catalunya, amb l'objectiu d'acordar com tornar a l'activitat a partir de diumenge. La patronal denuncia que aquesta proposta no ha estat contestada i tampoc la instància presentada al Departament de Salut. També lamenten que s'hagin "ignorat" les propostes per reobrir amb restriccions i de deixar fora de la prohibició els espais a l'aire lliure.

La federació ha recordat que el TSJC ja va acceptar dues mesures cautelaríssimes la setmana passada que van deixar sense efecte la limitació horària imposada a restaurants de determinades localitats catalanes i als salons de joc de tota Catalunya.

També recorden que, en cas que es confirmi la notícia, la restricció haurà de ser "proporcionada" i "afectar el mínim àmbit geogràfic possible i al mínim nombre de persones possible per ser eficaç". "Això entenem que no es complirà, ocasionant de manera innecessària greus danys i perjudicis a tots els empresaris i treballadors del sector de manera indiscriminada", han afegit.