Mor una dona de 88 anys ofegada a la platja Gran de Palamós

La van evacuar en estat crític al Trueta on ha mort aquesta matinada

Una dona de 88 anys ha mort aquesta matinada després de resultar ferida crítica en ofegar-se ahir al migdia la platja Gran de Palamós (Baix Empordà).

Els fets van tenir lloc pocs minuts abans de la una de la tarda. La Policia Local de Palamós va explicar que la víctima, amb segona residència al municipi, estava passant el matí a la platja en companyia de familiars seus.

La dona nedava en direcció a l'espigó de la platja Gran amb l'ajuda d'un flotador i, de sobte, un dels familiars s'ha adonat que havia quedat surant a l'aigua, aparentment inconscient. Aquesta mateixa persona l'ha tret a la sorra i ràpidament s'han mobilitzat els socorristes de Creu Roja, Policia Local, Mossos d'Esquadra, quatre ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i, una mica després, un helicòpter d'aquest mateix servei.

Els sanitaris van treballar durant gairebé una hora a la mateixa sorra de la platja Gran i, finalment, la van poder estabilitzar i traslladar en helicòpter fins a l'Hospital Josep Trueta en estat crític.

Amb aquesta víctima mortal, ja són set les persones que han perdut la vida en una platja de la Costa Brava des de principis de temporada. Protecció Civil remarca la importància d'extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.