Torra diu que les mesures decretades per contenir els brots a l'Alt Empordà han demostrat donar ''bon resultat''

El president es reuneix de forma telemàtica amb representats de la comarca

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha reunit aquest matí de forma telemàtica amb representants de l'Alt Empordà per seguir l'evolució de la covid-19 a la comarca. Torra ha expressat el seu suport als responsables i ciutadans dels territoris afectats per les noves mesures, perquè entén que "és un moment complicat, especialment per als municipis més turístics".

"No és fàcil, però hem vist que les mesures que hem anat prenent, per exemple a Lleida i al Segrià, estan donant un bon resultat i, quan vagin apareixent brots arreu del país, haurem d'aplicar-les", ha insistit.

Malauradament, "anirem tenint brots i hem d'aprendre a conviure amb el virus", ha admès el president. I per això, durant la reunió ha subratllat que les dades actualitzades i públiques de la covid-19 municipi per municipi també han d'ajudar a conèixer les tendències i a donar més informació als alcaldes i alcaldesses "per evitar així trobar-nos amb sorpreses".

A la reunió telemàtica també hi han participat el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès; el conseller d'Interior, Miquel Buch; el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon; la secretaria general de Salut, Laura Pelay; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó; l'alcaldessa de Vilafant, Consol Cantenys; l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan; la presidenta del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, Sònia Martínez; el gerent de la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras; l'intendent de la Regió Policial de Girona, Jordi Bascompte, i el delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila.