El risc de rebrot a Figueres és el triple que a la resta de Catalunya però va de baixa

L'índex iEPG es troba fregant els 300 punts però va a la baixa

La situació a Figueres (Alt Empordà) respecte la pandèmia del coronavirus segueix en un risc elevat, sobretot si es compara amb la resta de Catalunya, malgrat hi ha una tendència a la millora respecte la setmana passada.

En aquest sentit, l'índex de rebrot (iEPG) es troba a dia d'avui a 299,99 el que representa tres vegades més que la mitjana a la resta del país, trobant-se encara està lluny dels valors de risc baixos que són per sota els 30 punts.

La Fundació Salut Empordà ha informat que hi ha 17 persones ingressades per covid-19 a l'Hospital de Figueres, el que suposa gairebé la meitat de pacients de tota la Regió Sanitària de Girona que compta amb 40, dels quals, 14 es troben en estat greu.

Comparativament amb d'altres comarques els índex iEPG se situen de la següent forma: a l'Alt Maresme (dins de la regió de Girona) 67,52; al Baix Empordà 48,49; a la Garrotxa 61,39; Gironès nord i Pla de l'Estany 37,86; Gironès sud i Selva interior 28,88 (sense perill); Ripollès 72,32 i, finalment, la Selva marítima 102,88 punts

Noves mesures

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va publicar ahir al vespre un seguit de mesures que s'han començat a aplicar a partir d'avui per tal de contenir el brot de coronavirus a Figueres i Vilafant (Alt Empordà) que els últims dies va a la baixa. És per això que les noves recomanacions relaxen les restriccions imposades el primer dia pel Procicat.

Aquestes passen per les següents recomanacions; la primera d'elles, que la població no surti del domicili i limita la sortida al carrer només per anar al lloc de treball, assistir a centres sanitaris, tenir cura de gent gran, menors o dependents; accedir a establiments comercials; desplaçar-se al banc o per fer altres tràmits administratius; fer trobades esportives amb el grup de convivència habitual; fer mudances; atendre els horts familiars; fer exàmens o proves oficials i per causa de força major.

Pel que fa als contactes entre persones aquests s'han de limitar sempre que sigui possible al grup de convivència habitual i estable i han de ser grups reduïts. Es prohibeixen les trobades de més de deu persones, tant el l'àmbit privat com públic. En les reunions que es concentrin fins a deu persones en espais públics és prohibeix el consum d'aliments o begudes. No poden participar en trobades o reunions persones amb símptomes de covid-19 ni que estiguin en aïllament o quarantena.

Les activitats d'hostaleria i restauració es limita l'aforament a l'interior al 50% i sempre a taula. Les terrasses han de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules. Es recomana preferentment l'ús de servei a domicili o comandes per a emportar. Els espais comuns dels hotels els limita l'aforament al 50%.

Referent als equipaments culturals i establiments on es realitzin espectacles públics, esdeveniments o activitats esportives i lúdiques (com ara piscines descobertes) l'aforament es limita al 50%.

Finalment, es mantenen les activitats de casals i colònies d'estiu seguin els protocols.