Salt intensifica els controls i la Policia Local interposa 25 multes en 72 hores per no dur la mascareta

Un equip d'agents cívics passejen per la ciutat informant de la normativa

La Policia Local de Salt (Gironès) ha intensificat durant els darrers dies els controls per fer complir amb la normativa de portar mascareta aprovada per la Generalitat i que estableix que “és obligatori l’ús de mascareta a la via pública, als espais a l’aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, amb independència del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat”.

En aquest sentit, durant les darreres 72 hores s’ha denunciat a 25 persones per no fer cas de la resolució i des del consistori recorden que les persones que no portin mascareta s’enfronten a una denúncia administrativa amb sancions de fins a 100 euros.

Pel que fa a l’enduriment dels controls, el regidor de Seguretat Ciutadana, Toni Vidal, explica que “després d’uns dies on la tasca va ser informativa, ja fa dies que hem començat a sancionar i, durant els darrers dies, s’han intensificat els controls per evitar cap tipus de relaxament”.

Aquesta és una de les mesures adoptada pel Comitè d’Emergències de Salt que continua reunint-se regularment per fer un seguiment de l’impacte de la covid-19 a la vila, de les indicacions aprovades per les autoritats sanitàries i de les actuacions que cal continuar aplicant per fer front a la pandèmia i minimitzar el risc de contagi.

Vidal vol destacar que “la tasca de la Policia Local de Salt està complementada per un equip d’agents cívics que estan coordinats amb els nostres agents per anar dirigint les campanyes informatives als punts on es detecta que poden ser més problemàtics”.

Hi ha quatre agents cívics que fan exclusivament tasques informatives vinculades a Seguretat Ciutadana i que es realitzen des de les dotze del migdia fins a les dues de la matinada.

Aquestes accions també es complementen amb les que realitzen altres agents cívics, com els vinculats a l’àrea de Salut, i que també estan a dia d’avui centralitzades a informar sobre tots els aspectes del coronavirus i les normatives vigents.

El mes de juliol l’Ajuntament de Salt ha contractat dotze agents cívics que treballen, colze a colze, amb les àrees de Salut, Seguretat Ciutadana, Medi Ambient i Habitatge.