L'onada de calor deixarà màximes avui de fins a 37 graus a la província de Girona

La màxima afectació tindrà lloc entre les dues de la tarda i les vuit del vespre

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha pronosticat que avui serà un dia de forta calor i xafogor i poc protagonisme dels núvols. No només això, des de Protecció Civil s'avisa d'una onada de calor que afectarà de ple el país i a la província de Girona es registraran màximes de fins a 37 graus centígrads.

La màxima afectació tindrà lloc entre les dues de la tarda i les vuit del vespre però demà dissabte encara es mantindran les temperatures. La nuvolositat serà pràcticament inexistent i no serà fins a la tarda que faran presència alguns núvols alts pel Pirineu i la part nord de l'Alt Empordà.

No serà fins diumenge i dilluns que s'observarà una nova tendència a la baixa i possibilitat d'algun xàfec puntual a la zona del Pirineu i Prepirineu.

Per la seva banda Protecció Civil recomana a la ciutadania que sigui previsora i begui molta aigua alhora que aconsella fer àpats lleugers. Pel que fa a la gent gran i els infants els demana que no surtin durant les hores de més sol i a la ciutadania en general que es resguardi en llocs climatitzats si no tenen ventilador ni aire condicionat.

Les mascotes han d'estar ben hidratades i no passejar durant les hores de màxima calor.