Rebenten el cadenat que prohibia accedir a la muralla de Girona, tancada pel coronavirus

Una veïna va comunicar ahir a l'Ajuntament aquest fet

Tres dies ha durat la mesura que havia aplicat l'Ajuntament de Girona de precintar l'accés a la muralla com a mesura per evitar nous contagis de coronavirus a la ciutat.

Segons ha denunciat una veïna, Teia Romaguera, ahir va avisar al consistori alertant-los que els cadenats i els precintes de la Policia Municipal estaven trencats. Seguidament va prendre fotografies dels accessos al portal de Sant Cristòfol i els jardins de la Francesa on es podien veure els portals oberts de bat a bat.

Un altre veïna del barri i que viu just al davant de la construcció fortificada, la Sara S., també ha explicat en declaracions a El Gerió Digital que durant tota la setmana s'hi ha vist molt moviment damunt la muralla, "tant de turistes com de gironins", ha assegurat.

La mesura es va decidir dilluns en el transcurs d'una reunió del comitè assessor municipal per plantejar mesures per adaptar les actuacions municipals a les noves directrius que estava elaborant la Generalitat de Catalunya amb l'objectiu de reduir la propagació del virus.

Després d'estudiar l'evolució de la pandèmia a la ciutat durant la darrera setmana, i tenint en compte alguns dels principals riscos, el comitè va decidir precintar l'accés a la muralla a partir del dimarts. El motiu de la restricció, exposava el comitè, és que no és possible garantir la distància mínima interpersonal al llarg del recorregut i no han considerat "viable" implementar mesures alternatives com podria ser fixar circuits d'entrada i sortida.