Les obres de reparació de l'espigó del port de Blanes no acabaran fins l'any vinent

Els treballs costaran 2,4 MEUR

Els treballs d'emergència per a la reparació de l'espigo del port de Blanes (Selva) malmès durant el temporal Gloria no estaran acabades fins a principis de l'any vinent.

Les obres consisteixen en reforçar el dic de recer, especialment en la tercera alineació d’aquesta infraestructura on el temporal del passat mes de gener va causar un esvoranc a l’escullera i una obertura a l’espatller de 30 metres d’allargada. Els treballs serviran per donar estabilitat a la tercera alineació del dic i seguretat tant a les activitats portuàries com a les persones.

Ports de la Generalitat hi ha destinat 2,4 MEUR i compten amb un termini d’execució de sis mesos i mig. Els primers treballs han consistit en retirar l’escullera provisional que es va col·locar l’endemà mateix del temporal, així com els enderrocs del tram d’espatller i del paviment afectat. Una vegada acabat, s’ha de reforçar la part exterior afectada amb la reposició de pedra d’escullera i blocs de formigó.

Aquest migdia ha tingut lloc una visita a les obres de reparació per part de l’alcalde i el primer tinent d’alcalde de Blanes, Àngel Canosa i Jordi Urgell respectivament, acompanyats del director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, així com d’altres representants del sector nàutic i marítim del municipi, i tècnics de les obres.

Blocs de formigó

En total, s’han de col·locar 20.000 tones d’escullera, 500 blocs de formigó de 22 tones per unitat i 206 blocs de formigó de 32 tones cadascun. La peculiaritat d’aquests treballs rau en què els blocs s’estan construint en una planta de formigó que s’ha instal·lat a la mateixa zona portuària. L’objectiu és evitar el pas diari de més de 30 camions pel centre de la vila.

Els blocs s’aniran col·locant al llarg de l’escullera amb una grua de 350 tones dotada d’un braç de grans dimensions, instal·lada fa uns dies. Amb el seu ajut es podrà tornar a construir el tram d’espatller de 30 metres de longitud que va resultar afectat pel temporal. Les obres finalitzaran amb la pavimentació de la part del moll afectada, així com de la zona de treball.