Dolors Bassa: "Semblava que podríem refer ponts i altra vegada queda estroncat''

L'exconsellera diu que avui és "un dia trist"

"Avui, quatre de nosaltres obrim la porta per sortir de la presó mentre els altres es queden a dins. És un dia trist", ha afirmat l'exconsellera Dolors Bassa. Després dels recursos presentats per la fiscalia, el jutjat de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya va suspendre el tercer grau concedit a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Dels altres quatre, la fiscalia sí que ha interposat recurs ja contra l'expresidenta del Parlament,Carme Forcadell, però el jutjat encara no ha resolt. Per a Josep Rull, Jordi Turull i Dolors Bassa, el ministeri públic encara no ha fet cap moviment.

Dolors Bassa, que ha sortit de la presó del Puig de les Basses a dos quarts de nou del matí, s'espera que la suspensió del tercer grau arribi tard o d'hora: "El tercer grau és efímer, i el que farem és aprofitar al màxim els minuts i segons que estem en llibertat".

L'exconsellera subratlla que se'ls hi fa "impensable" tornar a estar a la presó. "Pensàvem que podíem refer ponts i altra vegada queda estroncat d'aquesta manera", ha afirmat Bassa que critica que sigui arran de l'actuació de la fiscalia que se'ls hi suspengui de manera immediata el tercer grau.

Dolors Bassa ha afirmat que és una "vergonya" que el Tribunal Suprem "canviï la jurisprudència": "El dret, amb nosaltres, no és com amb qualsevol altra persona". "Ara teníem el tercer grau, i això vol dir tornar a començar i demanar el 100.2, amb la diferència que ara anirà al Suprem", ha lamentat l'exconsellera que subratlla que per als líders independentistes "tot és incertesa" i els tribunals "fan el que volen".