Atrapen a Palafrugell un conductor per provocar tres accidents de trànsit i triplicar la taxa màxima d'alcohol

L'home va aconseguir fugir dues vegades dels Mossos

Els Mossos d'Esquadra han denunciat aquest divendres passat a Palafrugell (Baix Empordà) un conductor que havia provocat tres accidents de trànsit i va donar positiu al control d'alcoholèmia, triplicant la taxa màxima permesa. L'home, de 31 anys i veí de Vic va fugir després de les dues primeres topades, mentre que a la tercera els agents el van aconseguir interceptar gràcies a l'ajuda de les policies locals de la zona.

Un cop aturat, en fer-li la prova, va donar un resultat positiu de 0,80 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, quan el límit és de 0,25. Davant les evidències, els agents el van denunciar penalment com a suposat autor d'un delicte contra la seguretat viària.

Relat dels fets

El primer accident va passar al voltant de les dotze de la nit del 24 de juliol a la carretera GIV-6546, al punt quilomètric 1.2, dins del terme municipal de Palafrugell. Allà, els Mossos van rebre l'avís que un turisme havia col·lidit amb un altre cotxe i havia fugit.

En arribar al lloc del sinistre, els agents van saber que s'havia produït una segona topada, en aquest cas a la carretera GIP-6531 al punt quilomètric 1, dins el terme municipal de Begur (Baix Empordà). Un turisme de les mateixes característiques també havia xocat amb un altre vehicle i havia escapat. En aquest cas, el cotxe va perdre la placa de la matrícula i la roda del davant. Tot i això, va continuar circulant.

Mentre els agents donaven assistència als accidentats (on no hi havia ferits), amb l'ajuda de les policies locals de Begur i Palafrugell van muntar un dispositiu per localitzar el fugitiu.

Poca estona després, la Policia Local de Palafrugell va alertar els Mossos d'un tercer accident, provocat pel vehicle que estaven buscant a la mateixa carretera, ja dins el terme municipal de Palafrugell. En aquesta ocasió, els agents de la policia local van poder aturar el cotxe.

Quan els Mossos van arribar, van comprovar que el conductor estava il·lès però tenia símptomes evidents d'anar sota la influència de begudes alcohòliques. En fer-li la prova, va donar un resultat final positiu de 0,80 mg/l d'aire expirat, més del triple per sobre del límit màxim permès, que en aquest cas era de 0,25.. Davant les evidències, el van denunciar penalment com a suposat autor d'un delicte contra la seguretat viària.

El denunciat, que no té antecedents, declararà al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà quan el requereixin.